Csata DSE - Soproni Darazsak Akadémia 75-58
14
May
2016
Csata DSE - Soproni Darazsak Akadémia 75-58
2016. május 14.  |  18:45
A második elődöntő elején állva hagyta a Sopron az esélyesebb Csatát, s 16-2-re vezetett. A folytatásban magára talált, s fordított a Csata a színvonalas, küzdelmes elődöntőn, amelyen ugyan jól tartotta magát a Sopron, de nyerni nem volt esélye. A meccs utolsó másodperceiben egy balszerencsés sérülés történt. Az előzetes várakozásoknak megfelelően létrejött a Vasas-Csata "álomdöntő", a 3. helyért Pécs-Sopron összecsapásra kerül sor



Elődöntő

Csata DSE - Soproni Darazsak Akadémia 75-58 (13-18, 24-12, 16-15, 23-13)

Legjobb dobók: Lelik 24/3, Boros 18/3, Foitl 16, Horváth F. 13 ill. Czukor 18/3, Szeli 13, Balogh 12.

Több, mint 2 perc elteltével Boros Dorka a Csatának szerzett vezetést a két idegesen kezdő csapat összecsapásán. A következő 2 perc a soproniakról szólt, akik egységes csapatmunkával úgy mutattak be egy 7-0-s rohamot, hogy 4 játékosuk is eredményes volt, Szeli Kitti 1 büntetőt, Farkas Laura, Varga Sára és Varga Kamilla 1-1 duplát dobott - időt kért a Csata. Nem tört meg a soproni lendület, Farkas újabb kosarával majd Czukor Dalma sziporkázó 1 percével - tripla és 2 dupla - 16-2-re elhúzott a Sopron. Foitl Emília törte meg a görcsösen kezdő fővárosi favorit igen hosszú kosárcsendjét, s a negyed végén az ő és Lelik Réka vezérletével egy 11-2-vel 5 pontra feljött a Csata.

Ahogy a meccs, a második negyed is Boros kosárral kezdődött. Lendületben maradt a Csata, amely sorra szerezte a labdákat s a könnyű kosarakat, s egy 8-0-s első 3 percet produkálva átvette a vezetést. A soproni "gólcsendnek" Varga Kamilla vetett véget,majd büntetőivel visszavette a vezetést a Sopron. A szakasz közepén fej-fej mellett haladtak a csapatok. A félidő hajrájában soproniak zsinórban 4 büntetőt rontottak el, 7 ponttal megugrott a Csata, sőt Angyal triplájával 10 pontra nőtt a fővárosiak előnye.

Szünet után Lelik vezetésével egy 6-0-s két és fél perccel indított a Csata, amikor Czukor megszerezte a második félidő első soproni kosarát. A negyed közepén Szeli próbálta versenyben tartani a Sopront, állandósult a 10 pont körüli Csata-vezetés. A negyed végén támadásban elbizonytalanodott a Csata, Szeli és Czukor kosaraival 7 pontra feljött a Sopron.

A záró szakasz elején Horváth Fruzsina vette vállaira a Csata csapatát, két duplájával, majd Lelik Réka ziccerével ismét "tízen túli" lett az előnye, a Darazsaktól közben Farkas dobott egy duplát. Soproni időkérés után Czukor hozta 10 ponton belülre övéit. Továbbra is remek, élvezetes volt a meccs, Lelik betöréses kosarára Varga Kamilla felelt hasonló módon. A szakasz közepén a Csata egyik legjobbja, Foitl kipontozódott, Varga Sára kosarával pedig újfent 10 ponton belülre került a Darazsak. Lelik duplája majd Boros 2+1-es akciója után 3 perccel a vége előtt 14 ponttal vezetett a Csata. A hajrában Balogh Júlia lépett elő a soproniaknál, de végül magabiztosan nyert, s lett döntős a Csata. 13 másodperccel a befejezés előtt szerencsétlen eset, balszerencsés sérülés történt: Boros saját csapattársával ütközött, s a Csata egyik legjobb játékosa súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett. Jobbulást és mielőbbi felépülést kívánunk a kitűnő ifjú játékosnak.

A Sopron centere, Szeli Kitti 13 pontos, 10 lepattanós dupla-duplával fejezte be a találkozót.

Tursics Sándor: - Az első öt perc ráébresztett minket arra, hogy ezt a játékot bizonyos szint fölött csak tömeggel és centimérettel lehet játszani.

Czirják Szilvia: - Gratulálok a Csatának a döntőbe jutáshoz, és nagyon örülök annak, hogy egy színvonalas, jó elődöntőt tudunk játszani ellenük. Remélem, ebből erőt merítve holnap megszerezzük a bronzérmet.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/whunu16/x1516/whunu16_26

Vármegyei szövetségek