BEAC-Újbuda KA A - Szolnoki VSI 77-62
14
May
2016
BEAC-Újbuda KA A - Szolnoki VSI 77-62
2016. május 14.  |  15:14
Nagy iramú, magas színvonalú mérkőzésen, nagy taktikai csatában a több jó egyéni teljesítményt felvonultató BEAC legyőzte a Szolnokot, így az 5. helyért a házigazdák játszanak a Kecskeméttel, a 7. helyért pedig a Szolnok csap össze a Diósgyőrrel

Az 5-8. helyért:
BEAC-Újbuda KA A - Szolnoki VSI 77-62 (18-22, 17-5, 14-14, 28-21)

Legjobb dobók: Pusztai 25/3, Zana 19, Tarnai 14 ill. Kányási 26, Bozsó 23/15.

Remek játékkal indult a találközó, Bozsó Katica kétszer is átdobta triplával a BEAC zónáját, majd Zana Klaudia vezetésével egy 7-0-s bő fél percet eszelős "száguldással" fordított a BEAC. Bozsó újabb triplája egy 6-0-s szolnoki rohamra volt jel. Az újabb fordulatot Hizsnyik triplája hozta, amely egy 7-0-s BEAC-rohamot indított útjára, miközben korántsem "tucatjátékkal" érte el mindkét fél a tucatnyi pontot a negyed közepére. A szakasz hajrájáig Zana, illetve Kányási kosaraival váltott vezetéssel haladtak a csapatok. A negyed végén "túlpörögtek" a hazaiak, így szolnoki vezetéssel zárult az első 10 perc.

Bozsó kosarával 6 pontra nőtt a Szolnok előnye a második negyed elején. Pusztai Petra villanásaival zárkózott a BEAC. Mindkét csapat vegyes védekezést alkalmazott, ez a házigazdáknál működött jobban. Pusztait ugyan őrizték, ám a negyed közepén Tarnai Klára lépett elő, s a BEAC egy 12-0-s rohamot mutatott be, amelynek köszönhetően 8 pont előnnyel zárta a félidőt.

A harmadik szakasz Kányási kosarával kezdődött, ám erre 6 ponttal felelve 10 fölé hizlalta előnyét a döntő házigazdája. Bozsó két triplája fokozta az izgalmakat. A negyed hajrájában a Bozsó-Kányási kettős jóvoltából 4 pontra jött fel a Szolnok. A szakasz végén Tarnai kosaraival megduplázta előnyét a BEAC.

A záró negyed úgy kezdődött, ahogy a harmadik véget ért: 2 Tarnai ponttal. Erre Záhorszky Nikolett emelt be egy hármast. A szakasz közepén a remek dobóformát kifogó Tarnai vezetésével egy 13-2-es rohammal végképp eldöntötte a meccset a maga javára a BEAC.

Gyeőry Zsuzsa: - Most kosaraztunk a döntő során messze a legjobban, de ellenfelünk is. Két kiemelkedő játékosunk először játszott egyszerre jól, s támadásban Tarnai Klári is felnőtt mellé, a vegyes védekezést pedig időnként nagyon jól megoldva sikerült nyerni, holnap megpróbáljuk megszerezni az ötödik helyet.

Tóth Viktor: - Nagyon büszke vagyok a csapatomra, nagy alázattal, fegyelmezetten játszott a jobb egyéni képességű játékosokból álló BEAC ellen. Ez a mérkőzés nagyon jó hírverése volt a kosárlabdának, köszönet érte jól és sportszerűen játszó ellenfelünknek, amelynek gratulálok.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/whunu16/x1516/whunu16_34

Vármegyei szövetségek