DVTK-ÉLKSK - BEAC-Újbuda KA  44-55
13
May
2016
DVTK-ÉLKSK - BEAC-Újbuda KA 44-55
2016. május 13.  |  20:41
Fordulatos mérkőzésen a páros negyedeket jobban uralta a BEAC, mint a páratlanokat a Diósgyőr, így a hazaiak "vesztették el" nyeretlenségüket.



DVTK-ÉLKSK - BEAC-Újbuda KA A 44-55 (13-12, 2-16, 21-9, 8-18)

Legjobb dobók: Halász 17/9, Vörösházi 10 ill. Pusztai 27, Mokos, Pfandler, Tarnai 6-6.



Nagy Eszter betörésből a Diósgyőrnek szerzett vezetést. Az első percekben váltva vezettek a csapatok, majd a negyed közepén mindkét oldalon sok volt a hiba, percekig mutatott 5-4-es Diósgyőr-vezetést az eredményjelző. Halász Zsófia villanásaival 10-6-ra ugrottak meg a vendégek. A szakasz hajrájában egységes csapatjátékkal egy 6-0-t bemutatva fordított a BEAC, a végén Eperjesi Nóra hármasával ismét a DVTK. vezetett.

Két gyors BEAC-kosárral indult a második negyed. Ezt követően - talán a fáradtság számlájára írható - mindkét oldalon megvoltak, de ki is maradtak a helyzetek, ezúttal 16-13-as BEAC-vezetésnél az eredményjelző. A félidő vége elsősorban a fonalat elkapó Pusztai Petrának köszönhetően a vendéglátó BEAC együtteséé volt, a Diósgyőr ebben a negyedben csak büntetőből szerzett pontokat. Szünetben 13 ponttal vezetett a BEAC.

A triplát is szerző Halász Zsófia vezérletével 7-0-lal indított szünet után a Diósgyőr, nagyon "leült" a BEAC játéka. A vendéglátók több, mint 3 perc elteltével Pusztai Petra triplájával szerezték első pontjaikat. A hazaiak több labdát eladtak, s Eperjesi újabb triplájára, valamint Vörösházi Jázmin erőszakos palánk alatti játékára alapozva 1 pontra feljöttek.

A záró szakaszban közel másfél percig nem született kosár, majd Halász triplájával fordított a Diósgyőr. Utána azonban a házigazdánál előléptek a kiegészítő játékosok, Tarnai Klára, Pfandler Csenge és a triplát dobó Pálmai Dóra, s a BEAC - egy a szakasz közepén bemutatott 12-0-lal - 10 pontos előnnyé változtatta korábbi 2 pontos hátrányát. Kovács Luca két duplája fokozta az izgalmakat, de a végjátékban Pusztai Petra kosarai eldöntötték a meccset.



Király Sándor: - Szoknunk kell még a döntők légkörét, egy nap két meccs úgy látszik, sok még a csapatomnak, és lehet, hogy én is öreg vagyok hozzá.

Gyeőry Zsuzsa: - Kínkeserves volt. Új feladat volt, új dolgot gyakoroltunk a zóna ellen, amit amikor meg tudtunk csinálni, mindig volt belőle helyzet....Végre megvan az első győzelem, holnap a Szolnok ellen megpróbáljuk folytatni... 

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/whunu16/x1516/whunu16_31 

Vármegyei szövetségek