Vasas Akadémia - Soproni Darazsak Akadémia 87-55
13
May
2016
Vasas Akadémia - Soproni Darazsak Akadémia 87-55
2016. május 13.  |  18:20
Amint az várható volt, csoportdöntővé lépett elő a Vasas-Sopron meccs, a várt izgalmak azonban elmaradtak, a Vasas fölényes, magabiztos győzelmet aratott a sérülések, betegségek miatt tartalékos Sopron ellen.



Vasas Akadémia - Soproni Darazsak Akadémia 87-55 (24-12, 22-12, 16-13, 25-15)



Legjobb dobók: Varga A. 14, Tóth D. 12, Tóth O. 9 ill. Balogh J. 16, Szeli 12.

A Sopron egyik kulcsembere, Varga Kamilla megbetegedett, el sem tudott jönni a meccsre. Czukor Dalma kosarával a Darazsak csapata szerzett vezetést, ám Bernáth Réka, Tóth Dorina és Mérész Beatrix jóvoltából egy 10-0-s futással felelt a letámadó, s labdákat, majd könnyű kosarakat szerző Vasas. Soproni időkérést követően a negyed második felében kiegyenlített lett a játék.

A második szakasz elején Tóth D. újabb villanásainak köszönhetően 10 pont fölötti előnyt állandósított a Vasas. A negyed közepén Cser Zsófia triplájával 10 ponton belülre került a Sopron. A félidő hajráját alaposan a Vasas, újra jött a letámadás, a labdaszerzések s a könnyű kosarak pasasréti részről. Tóth Orsolya vezetésével egy 12-2-es rohamot bemutatva szünetig csaknem 20 pontra nőtt az első félidőben 22 labdát eladó soproni csapat hátránya.

Térfélcsere után két gyors Vasas kosárral 20 pont fölé nőtt a különbség. Szeli Kitti próbálta versenyben tartani a Sopront, amely tisztes távolból tudta csak követni ellenfelét. Állandósult a 20 pont körüli különbség, a Vasasból Varga Aliz, soproni részről Balogh Júlia elsősorban a pontokat.

A befejező 10 percben már mind a két oldalon a kiegészítő szerepet betöltő játékosok játszottak, s az ő küzdelmükből is a pasarétiek jöttek ki jobban. A Vasas a vártnál jóval nagyobb fölénnyel, különbséggel nyerte a csoport rangadóját, döntőjét, s ezzel egyben a B-csoportot.

Eördögh Edit: - Mindkét oldalon voltak hiányzók, de csak a csoportelsőség volt a tét, így maximálisan koncentrálva játszottunk, s tettünk egy újabb lépést céljaink elérése felé.

Czirják Szilvia: - Gratulálok a Vasasnak a csoportgyőzelemhez. Az elődöntőre megpróbáljuk valahogy harcra kész állapotba hozni sérültjeinket, betegeinket.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/whunu16/x1516/whunu16_26 

A B-csoport végeredménye:

1. Vasas 6 pont
2. Sopron 5
3. Kecskemét 4
4. Szolnok 3.  

Vármegyei szövetségek