Kecskeméti Kosárlabda Akadémia - Szolnoki Sportcentrum 74-60
13
May
2016
Kecskeméti Kosárlabda Akadémia - Szolnoki Sportcentrum 74-60
2016. május 13.  |  15:15
Küzdelmes mérkőzésen az első negyed végétől előnyben játszott a Kecskemét, amely szünetben 15 ponttal vezetett. A jól küzdő Szolnok többször is feljött 10 pontra, de nem tudta veszélyezetni a KKA sikerét.



Kecskeméti Kosárlabda Akadémia - Szolnoki Sportcentrum 74-60 (17-12, 18-8, 26-20, 13-20)

Legjobb dobók: Gereben 26, Bakos B. 10/6, Farkas P. 10/3 ill. Kányási 18, Bozsó 14/3, Deme 9.

Gereben Lívia 6 másodperc elteltével 2+1-es akcióval indított. A KKA vegyes védekezést alkalmazott, Kányási Veronikára külön őrzőt állított Nagy Dóra, a másik négy játékosa zónázott. Deme Zsófia szerzett ügyes kosarat szolnoki részről, majd triplával dobta át a zónát Bozsó Katica. Kemény küzdelem folyt a pályán, érződött: ez presztízscsata. A szakasz közepén még 6-5 volt a a Szolnoknak, majd a Tisza-partiak több labdát is eladtak, ráadásul a ziccerek mellett a negyed végén Farkas Petra triplát is dobott, így egy negyed után 5 ponttal vezetett a Kecskemét.

Úgy indult a második 10 perc, ahogy az első véget ért: kecskeméti triplával, Révész Boróka talált be. 9-2-vel indítva a negyedet ellépett a Kecskemét. A szolnoki kosárcsendet Kányási törte meg. A félidő hajrájában sajnos Révész Boróka megsérült a térdén, le kellett támogatni - reméljük, nem súlyos a sérülés. A pontosabban játszó KKA Gereben vezérletével 15 pontos előnyre tett szert szünetig.

Nem adta olcsón a bőrét a Szolnok, Kányási, valamint Ratkai Bonita villanásaival 10 pontra feljött. A negyed második fele egyértelműen a Kecskemété volt, amelynek Bakos Bianka két triplája adott nagy lökést.

A záró szakasz elején újra feljött 10-re a Szolnok, de ismét tudott újítani a Kecskemét, ráadásul a szakasz közepén Kányási kipontozódott, az esetet követően Tóth Viktor technikait kapott. Mégis Bozsó remek betöréseivel ismét felküzdötte magát a 10 pontos határ közelébe a Szolnok, de igazán szorossá már nem tudta tenni a meccset. A kecskemétieknél Gereben, szolnoki részről Kányási 18 ponttal és 13 lepattanóval ért el dupla-duplát.

Nagy Dóra: - Kicsit idegesen kezdtünk, de végeredményben amit kellett meg tudtuk csinálni, bejöttek a számításaink, és egy jó mérkőzésen sikerült nyernünk. Játékosaim mellett a jól küzdő szolnokiaknak is gratulálok.

Tóth Viktor: - Gratulálok a Kecskemétnek, nagyon szervezettek és tudatosak voltak. Csapatom későn ért el azt a hőfokot, amivel egy ilyen mérkőzést meg lehetett volna nyerni.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/whunu16/x1516/whunu16_25 

Vármegyei szövetségek