Férfi NB I. A-csoport: négybe juthat az Alba és a Szolnok
09
May
2016
Férfi NB I. A-csoport: négybe juthat az Alba és a Szolnok
2016. május 9.  |  16:45


Az Alba lehet az első csapat, amelyik kvalifikálja magát a legjobb négy közé. Braniszlav Dzunics fiainak ehhez már csak egy győzelemre van szükségük a Kaposvár ellen, amely ha hétfőn este ismét kikap, hetedikként zárja a szezont. A fehérváriak ugyan 2-0-ra vezetnek, de nem mehetnek biztosra, mert mindkét találkozó csak az utolsó másodpercekben dőlt el. A hazaiaktól Supola Zoltán és Ryan Pearson, a somogyiaktól Marko Spica és Emanuel Ubilla hiányozhat.

A címvédő Szolnok is közel jár az elődöntőhöz, Sztojan Ivkovics fiai már 2-0-ra vezetnek a Pécs ellen, így kedden hazai pályán juthatnak négybe. Ebben a párharcban is szorosan alakult az első két felvonás, ám eddig nem sikerült a bravúr a baranyaiaknak. A PVSK dolgát nehezíti, hogy az amerikai irányító, Anthony Nelson után a szerb-magyar bedobó, Marko Popadics is kidőlt.

Pakson rendezik az Atomerőmű SE - Sopron párharc harmadik felvonását. Érdekesen alakult ez a negyeddöntő, hiszen előbb a Paks 25 ponttal kiütötte a kék-fehéreket, majd a hétvégén Rujákék egy 30 pontos győzelemmel vágtak vissza. Jelen állás szerint hiányzó egyik oldalon sem lesz. A hazai pálya előnye ezúttal a tolnaiak mellett szól, akik a Gesztenyés utcában az idei szezonban eddig csak egyszer szenvedtek vereséget.

Az M4 Sport TV kamerái előtt feszül egymásnak kedden este a Körmend és a ZTE. Az örökrangadó jelenleg 1-1-re áll, miután mindkét gárda nyerni tudott hazai pályán. A holnapi találkozó rendkívüli fontossággal bír, hiszen valamelyik csapat egy sikerre kerülhet a továbbjutástól.

Rájátszás az 1-8. helyért, Negyeddöntő

TLI-Alba Fehérvár - Kaposvári KK hétfő 18:00

Szolnoki Olaj KK - PVSK-PANNONPOWER kedd 18:00

Atomerőmű SE - Sopron KC kedd 18:00

Egis Körmend - Zalakerámia ZTE KK kedd 19:00

Vármegyei szövetségek