Férfi NB I: a MAFC maradt az élvonalban
08
May
2016
Férfi NB I: a MAFC maradt az élvonalban
2016. május 8.  |  00:23

Szenzációs hangulatú mérkőzésen a remek első félidőt produkáló MAFC magabiztosan nyerte a playout harmadik meccsét, s ezzel bent maradt az élvonalban.

MAFC-MARSO Nyíregyháza 98-81 (27-20, 30-18, 15-22, 25-21)

Gabányi László Sportcsarnok, playout, 3. mérkőzés, 1000 néző, V.: Pálla, Papp, Kapitány.

MAFC:SMITH 28/6, MISEK 7/3, ANDERSON 27/12, Kovács Á.5, JOHNSON 9 . Cs.: Lakits 5, NWAKAMMA 15/3, Mócsán,

Nyíregyháza: SAVIC 10/6, Kósa 7/3, UNRUH 16/9 9/3, Miller 2, KRSZTANOVICS 23 Cs.: NAGY K. 12/9, Ware 8, Bus 3, Molnár M. 

Igazi rangadó hangulatban kezdődött a playout párharc mindent eldöntő 3. meccse. Zsúfolásig megtelt a Gabányi-csarnok, Nyíiregyházáról is sokan érkeztek buzdítani a vendégeket.

A MAFC kezdte jobban a bennmaradásról döntő meccset, Anderson és Smith vezetésével 13-6-ra elhúzott, a vendégek első 6 pontját Krsztanovics dobta. A szakasz közepe a vendégeké volt, akik elsősorban Unruh eredményessége révén - benne egy hármassal Nagy Krisztiántól - egy 12-2-vel fordítottak. A nyitó negyed hajrája Smith parádés megmozdulásait hozta, a MAFC egy 12-0-lal jelentős előnyt szerzett. A negyed végén Savic faragott szép kosárral a nyíregyházi hátrányon. A második negyedet remek dobóformát mutatva 12-1-gyel kezdte a MAFC. A szakasz közepe nagy dobópárbajt hozott, hiába próbált Savic vezhetésével felzárkózni a Nyíregyháza, a MAFC-nak mindenre volt válasza. Volt már 23 pont is a hazai előny, a fővárosiaknál mindenki hozzátett valamit a tetemes vezetés kialakításához, nem volt gyenge pontja a MAFC-nak az első félidőben. Szünetben 19 pontos hazai vezetést mutatott az eredményjelző.

A második félidőt nagyon görcsösen, kapkodva kezdte a MAFC, a Nyíregyháza letámadással, valamint Nagy Krisztián tripláival fokozatosan csökkentette hátrányát. A záró szakasz előtt a kritikus 10 pontos határ közelébe küzdötte fel - vagy le - magát a vendégegyüttes.

A befejező tíz percben aztán légiósai eredményessége révén új erőre kaptak a hazaiak, s Anderson, a letámadást időnként egymaga átjátszó Smith és Nwakamma villanásaival 20 pont fölé nőtt előnyük, miközben Misek és Mócsán hatalmas munkát végzett a nyíregyházi dobógép Unruhon. A vendégeket Krsztanovics próbálta versenyben tartani, de a hajrában már nem volt esélye szorossá tenni a meccset.

A MAFC 2-1-re nyert és bent maradt az NB I-ben.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/hun_plo/x1516/hun_plo_3 

 

Fotó: facebook.com/mafcbasket 

Vármegyei szövetségek