Férfi NB I. A-csoport: szombaton eldől, ki marad bent
06
May
2016
Férfi NB I. A-csoport: szombaton eldől, ki marad bent
2016. május 6.  |  21:37
Szerdán közel állt ugyan a bravúrhoz, ám végül 74-70-ra kikapott a címvédő Szolnok otthonában a nyolcadik helyezett Pécs. A párharc állása ezzel 1-0, a baranyaiak dolgát nehezíti, hogy a második mérkőzésen nem játszhat Anthony Nelson, aki a Tiszaligetben kapott egy rúgást a combjára, így három hétig biztosan harcképtelen.

Nagy változásra lesz szüksége a Sopronnak ahhoz, hogy egyenlíteni tudjon a Paks ellen. Szerdán ugyanis nagyon sima, 25 pontos ASE-győzelem született a negyeddöntő első mérkőzésén. Sabáli Balázs vezetőedző mindenesetre fogadkozik, azt mondja, a nagyarányú vereség után elbeszélgetett csapatával. Hiányzó egyik oldalon sem lesz.

Az örökrangadó második felvonásán a Zalaegerszeg fogadja a Körmendet. Az első mérkőzést szenzációs utolsó negyedüknek köszönhetően tíz ponttal a vasiak nyerték. Szerdán kiváló volt a derbi hangulata, vélhetően ezúttal sem lesz másként, telt ház várható a városi sportcsarnokban.

Rájátszás az 1-8. helyért, negyeddöntő

PVSK-PANNONPOWER - Szolnoki Olaj KK szombat 18:00

Sopron KC - Atomerőmű SE szombat 18:00

Zalakerámia ZTE KK - Egis Körmend szombat 18:00

Miután a Nyíregyháza és a MAFC is hozta hazai mérkőzését, így harmadik meccs dönt a play-out párharcban. Hatalmas a tét: aki nyer, megőrzi A-csoportos tagságát, míg a vesztes a következő szezont a másodosztályban folytatja. A jó hangulat garantált: a hazai szurkolók mellett vendégek is várhatóak, ugyanis szurkolói buszt szervezett az NYKK.

Play-out, 3. forduló

MAFC - MARSO Nyíregyháza szombat 18:00

Vármegyei szövetségek