Férfi NB I: életben maradt a Nyíregyháza
04
May
2016
Férfi NB I: életben maradt a Nyíregyháza
2016. május 4.  |  20:53

Hatalmas csatában egyenlítettek Sitku Ernő (képünkön) tanítványai, ki-ki meccs jön a bent maradásért

Szoros küzdelemben végig vezetve nyert, s egyenlített a Nyíregyháza a két győzelemig tartó playout párharcban, amely szombaton dől majd el a Hauszmann utcában

MARSO Nyíregyháza - MAFC 87-85 (20-15, 30-32, 23-21, 14-17)

Krsztanovics duplával, Unruh triplával, a Nyíregyháza pedig 5-0-lal indított a playout második mérkőzésén. 10-3-ra is vezettek a hazaiak, ezt követően tette kiegyenlítetté a játékot a MAFC.
A második negyed - folyamatos hazai vezetés mellett - óriási dobópárbajt hozott. A szakasz közepén egy 9-2-vel 12 pontos előnyre tettek szert a hazaiak, akiknél a csapatkapitány, Nagy Krisztián sokat tett hozzá a csapat teljesítményéhez az első félidőben. A félidő hajrájában Mócsán Bálint két triplájára .pítve egy 11-2-vel szünteig 3 pontra feljött a MAFC.
A második félidő szinte végig egy üldözőversenyre emlékeztetett. A 24. percben Anderson triplájával ugyan egy 8-2-es "részhajrával" utolérte a vendéglátókat a MAFC, ám ekkor a Nyíregyháza mutatott be egy 8-2-t. A MAFC próbált "tapadni" ellenfelére, mégis a 3. negyed végén és a 4. elején bemutatott 6-0-lal 9 ponttal megugrott a MARSO. A MAFC szívósan, kitartóan üldözte vendéglátóját, ám a szakasz közepén állandósult egy 5 pont körüli nyíregyházi előny. A hajrában 3 percig nem esett kosár, majd Ware villanásával másfél perccel a vége előtt 7-tel ellépett, s győztesnek látszott a Nyíregyháza. A végjáték nagy büntetőpárbajt hozott, a MAFC 6-ból 6-ot, a nyíregyháa 4-ből 3-at értékesített, s végül 2 pontos hazai siker született.


 Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-1. 

Statisztika:  http://netcasting.webpont.com/n4/?hun_plo_2

 

Fotó: kelet.hu

 




Vármegyei szövetségek