Férfi NB I. A-csoport: jön a középszakasz utolsó fordulója
27
Apr
2016
Férfi NB I. A-csoport: jön a középszakasz utolsó fordulója
2016. április 27.  |  17:04
Utolsó fordulójához érkezett a középszakasz, a felsőházban a címvédő Szolnok a Zalaegerszeget fogadja. A hazaiak számára már tét nélküli a találkozó, hiszen az már korábban eldőlt, hogy az első helyről indíthatják a rájátszást, a vendégek szempontjából viszont korántsem mindegy, milyen véget ér a rangadó. A kék-fehérek vereség esetén biztosan ötödikek, ha nyernek, akkor viszont pályaelőnnyel kezdhetik a playoffot. A hazaiaknál Wittmann Krisztián, míg a vendégeknél Stefan Balmazovics játéka kérdéses, Djordje Pantelics, James Kinney, Mohácsi Máté és Kerpel-Fronius Balázs sem százszázalékos, de ők biztosan pályára lépnek.

Az Alba Fehérvár az Egis Körmend csapatát fogadja, a rangadó tétje a második hely. Braniszlav Dzunics edző dolgát nehezíti, hogy eltiltás miatt nem számíthat Tristan Spurlock és Ryan Pearson játékára, sérülés miatt pedig Supola Zoltán biztosan nem lép pályára, de kérdéses Kenny Chery szereplése is, igaz a vasiaknál is akad maródi: Parrish Petty és Lakosa Zsolt is sérüléssel küszködik.

Középszakasz, Felsőház, 10. forduló

Szolnoki Olaj KK - Zalakerámia ZTE KK szerda 18:00

TLI-Alba Fehérvár - Egis Körmend szerda 18:00

Nagy izgalmak várhatóak a középházban is, ahol a PVSK-KTE derbi dönt a rájátszást érő fennmaradó egy helyről. A képlet egyszerű: aki nyer, az továbbjut a play-offba. A baranyaiak szenzációs hajrájuknak köszönhetően a sírból hozták vissza a reményt, a vendégek ugyan két vereség után érkeznek a Lauber Dezső Sportcsarnokba, de egy győzelemmel sok mindent feledtethetnek. A hazaiaknál Kővágó-Laska Márk és Bödör Bence nem lesz a keretben, viszont Marko Popadics már ismét a csapat rendelkezésére áll, a túloldalon a hírek szerint nem lesz hiányzó.

Az ég egy adta világon semmi tétje nincs már a Sopron-Kaposvár találkozónak, hiszen nemcsak a nyolcba jutása, de már a pozíciója is eldőlt a két együttesnek, a Sopron a hatodik, a KKK a hetedik helyről indítja a playoffot, így mindenféle teher nélkül játszhatnak a csapatok. A hazaiaknál Tóth Gergely szereplése még nem biztos, míg a vendégeknél Hrvoje Puljko játéka kérdéses, a bokaszalag-szakadást szenvedő Marko Spica pedig hazament Szerbiába.

Középszakasz, Középház10. forduló

Sopron KC - Kaposvári KK szerda 18:00

PVSK-PANNONPOWER - KTE-Duna Aszfalt szerda 18:00

Vármegyei szövetségek