26
Feb
2016
Megint nyert a bajnok
2016. február 26.  |  01:43

Újabb győzelmet aratott a férfi bajnoki címvédő SzoESE, amely ezúttal hazai környezetben múlta felül a ELTE-BEAC jól küzdő együttesét.

SzoESE - ELTE BEAC 80-64 (20-19, 23-18, 20-12, 17-15)

Szombathely, egyetemi és főiskolai bajnokság, férfi nyugati csoport.

SzoESE: Simon B. 7, NOVÁK 9, FÖLDESI 15/6, MÉSZÁROS 25/12 Szabó B. 8. Cs.: Horváth A. 1, Szanati, BALOGH 6, Gábor 4, Perák 5, Kerekes.

ELTE-BEAC: MOKOS 21/3, Gyurcsányi 11/6, SZEKERES 9, Dévényi 8, Mayer 4. Cs.: Czermann 1, SZENTESI 10, Soltész.

Ahogy pár hete a két csapat fővárosi találkozóján, most is az ELTE-BEAC kezdett jobban. A kifejezetten magas szerkezetben kezdő fővárosiak 7-3-ra majd 9-5-re vezettek. A negyed közepén Mészáros Máté két triplájával átvette a vezetést a bajnok, a fővárosiakat büntetőkkel Szekeres Ábel, mezőnykosarakkal pedig Mokos Dániel tartotta versenyben. Egy negyed után 1 pont volt a hazai előny.

Novák Bence egy duplával, majd egy kosár plusz büntetős akcióval ezt 6-ra növelte. Cserejátékosok pillanatai következtek, hazai részről Gábor Máté és Perák Denis a venégektől Szentesi Bendegúz villant. A szakasz közepén Földesi Marcell triplájával nőtt 10 pontosra a hazai előny, majd Mokos pillanatok alatt szorossá tette a meccset két duplájával, majd egy triplájával. Szünetben 6 ponttal vezettek a hazaiak.

A második féldiő elején gyorsan próbálta döntésre vinni a dolgot a címvédő, amely egy Földesi és Mészáros vezette 13-3-as 4 perccel indított szünet után, s ezzel megnyugtató előnyt szerzett. A vendégeket ekkor Gyurcsényi Péter próbálta versenyben tartani. A negyed hajrájában Szentesi néhány üges megmozdulásával 10 ponton belülre került az ELTE-BEAC, sőt technikait is kapott a hazai együttes. A szakasz utolsó percében azán Mészáros vezetésével egy 7-0-lal ismét megnyugtatóvá tette előnyét a SzoESE.

A záró negyedet 6-0-lal kezdve 20 ponttal húzott el a címvédő, s ettől kezdve már nem tudta igazán szorossá tenni a meccset a jól küzdő fővárosi alakulat, a SzoESE annyit kiadva magából, amennyi a győzelemhez kell, tovább őrzi veretlenségét.

Vármegyei szövetségek