Huszáros hazai hajrá Szombathelyen
16
Feb
2016
Huszáros hazai hajrá Szombathelyen
2016. február 16.  |  23:46
Végig kiélezett, fordulatokban gazdag meccsen a végjátékban a hazaiak voltak pontosabbak, így az utolsó 4 percet 11-3-ra nyerve legyőzték jól küzdő fővárosi ellenfelüket.

SzoESE -NKE SE 70-63 (18-12, 14-24, 19-11, 19-16)

Szombathely, egyetemi és főiskolai bajnokság, nők nyugati csoport.

Szombathely: CZINDER 20/3, Gyuricza 11, GUSZTAFIK 13/3, Uszkai 3, FEIGL 14. Cs.: KOVÁCS K. 6, Simon 3/3, Hajdinák, Hansági.

NKE: GLAVINICS 17/6, HÁJER 13/3, TARNAI 12 Togyeriska 2, Suppán 11. Cs.: Urbán 6/3, Bodnár 2, Kottán.

5-0-val indított a vendég NKE, majd ledolgozta hátrányát a SzoESE. A negyed hajájáig váltott vezetéssel haladtak a felek, majd Czinder Adrienn és Gusztafik Lilla jóvoltából egy 7-0-s utolsó 2 percet 6 pontos előnnyel zárta az első negyedet a hazai együttes.

A második negyed első felében tartotta az első hajrájában szerzett előnyét a SzoESE, az NKE-t Tarnai Kata tartotta versenyben. A szakasz közepén Urbán Vanda triplája egy 14-3-as vendég "robbantásnak" képezte szerves részét, a 15. és a 19. perc között a hazaiaktól Czinder révén csupán 3 pontra futotta egy tripla formájában. Ennek a szép "részhajrának" köszönhetően szünetben az NKE vezetett 4 ponttal.

Küzdelmes játékkal indult a második félidő, a SzoESE agresszívebben védekezett, mint korábban, de támadásban nem igazán ment a vendéglátóknak. Büntetőkkel araszolgatott a SzoESE, majd Czinder révén egyenlített is, ám ekkor Glavinics Judit triplájával ismét a vendégeknél volt az előny. Újfent egalizált a SzoESE, s ekkor Glavinics újra beemelt egy hármast. Sőt, egy duplát is. Ekkor azonban kiegészítő játékosai, a triplát dobó Simon Cintia, valamint Kovács Krisztina kosaraival egy 9-0-lal visszavette a vezetést a Szombathely, amely 4 pont előnnyel várhatta a befejező 10 percet.

Ezt Feigl és Kovács jóvoltából 6-2-vel kezdve gyorsan megduplázták a hazaiak. Nem adta olcsón a bőrét a vendégcsapat, amely elsősorban Suppán büntetőivel egy 6-0-t bemutatva 2 pontra feljött, sőt a szakasz közepén Tarnai kosár plusz büntetős akciójával át is vette a vezetést. Ekkor azonban a hazaiak egy ideje "hallgató" külső sora megrázta magát, Gusztafik, Gyuricza és Czinder egy-egy kosarával egy 6-0-val visszaszerezte a vezetést, a végén pedig Gusztafik biztosította be a szombathelyieknek a remek, fordulatos meccsen kivívott győzelmet.

Érdekesség: mindkét csapatnak egy dupla-duplá(zó)ja. Hazai oldalon az irányító Czinder Adrienn 20 ponttal és 11 (8 támadó!) lepattanóval zárt. A vendégektől Suppán Anna ért el ezt (11 pont, 16 lepattanó), ám esetében ront az összképen az 1/11-es mezőnymutató.

Vármegyei szövetségek