Férfi NB I B. Nyugati csoport
07
Dec
2015
Férfi NB I B. Nyugati csoport
2015. december 7.  |  05:25

 

Concordia Motax KC Pápa - MTK Törökbálint  79-73 (21-22; 17-19; 14-17; 27-15)

Pápa: Puszta 27/3; Szanati 14; Keresztes 10; Henrik 6/3; Bereczki 4; csere: Horváth 10/3; Ács 6; Fülöp 2; Hole; Perger; Rédei; Vajda.

Törökbálint: Trepák, Spiriev 13-13; Bihari 11; Bonitzer, Horváth, Jakab 10-10; Szántó 4; Bíró 2; Baross; Dobos; Máriás; Mészáros

A PKC nagyon elszántan kezdte a mérkőzést, de a vendégek eleinte pontosabban céloztak. A második percben 4-6 volt az állás, majd a Törökbálint 6-0-s futását követően  4-12.  A játékrész közepén magasabb fokozatra kapcsolt a pápai csapat és a hatodik perc végén Szanati ziccerével átvette a vezetést. 14-12. A folytatásban felváltva estek a kosarak. Az utolsó percet 20-20-szal kezdték a csapatok, majd Jakab közeli kosarával és Henrik büntetőjével 21-22 után szünet következett.

A második negyed első percei a korábbinál is pörgősebb játékot hoztak, de egyik csapat sem tudott nagyobb előnyt kiépíteni. A kosarak felváltva estek, a játékrész felénél 31-33 volt az állás. Mindkét csapat nagy hangsúlyt fektetett a védekezésre, ennek eredményeképp ebben a periódusban nagy küzdelmet, de kevés kosarat láthatott a lelkes hazai közönség. Az első félidőt Trepák és Henrik sikeres hárompontosa zárta (38-41).

Az első két negyed kiegyenlített játékot hozott egy nagy iramú mérkőzésen. Az első percek MTK dominanciáját a PKC megtörte, kiegyenlített, majd izgalmas, fordulatos játék következett, ahol a csapatok felváltva vezettek. A szünetre minimális MTK előnnyel vonultak a játékosok.

A harmadik játékrészt a vendégcsapat kezdte jobban. Hat gyors pontjukra csak Szanati és Ács büntetője érkezett válaszul. Ezzel 7 pontra nőtt az MTK előnye a mérkőzés 23. percében. A folytatásban is nagy iramú mérkőzést láthattunk. Mindkét együttes rohant, a gyors támadások azonban sokszor pontatlan befejezést eredményeztek. A magas fordulatszám ekkor inkább a vendégcsapatnak kedvezett, akik a hajrára nyolcpontos előnyre tettek szert. Az utolsó két percre felpörögtek az események. Hazai oldalról Horváth Attila, Henrik István és Puszta Dávid is betalált, de az MTK csapata büntetőkből folyamatosan válaszolni tudott. A negyed végén 52-58 állt az eredményjelzőn.

A záró negyedet a Pápa indította jobban. Két és fél perc alatt kiegyenlített Puszta, Keresztes és Horváth kosaraival, majd egy labdaszerzést követően Puszta Dávid ziccerével és sikeres büntetőjével átvette a vezetést a PKC. A hazai csapat a mérkőzés hajrájáig őrizte néhány pontos előnyét, az MTK minden felzárkózási kísérletére válaszolni tudtak. Az utolsó perc kezdetén 77-73-ra vezetett a Pápa. Izgalmas hajrára lehetett számítani, hiszen az MTK nagy küzdő, az előző fordulóban is az utolsó pillanatokban sikerült fordítaniuk az Oroszlány ellen. A hazai csapat okosan lassította a játékot. Az utolsó támadásnál kiharcolt fault után Puszta Dávid értékesítette a megítélt büntetőket, kialakítva a 79-73-as végeredményt.

A Pápa izgalmas, fordulatos meccsen értékes győzelmet aratott az egyik bajnokesélyes csapat ellen. Talán jobban tartalékolta energiáit a PKC a végére. Az utolsó játékrészben energikus, lendületes játékot mutattak be mind a támadó, mind a védőoldalon, így a negyedik negyedben mindent elsöprő lelkesedéssel, példás csapatjátékot bemutatva sikerült megfordítani a mérkőzést és begyűjteni a bajnoki pontokat. A hazaiakat hatodik emberként segítette a szurkolótábor, akik euforikus hangulatot teremtettek ezen az estén a pápai csarnokban.



Statisztika:http://kosarsport.hu/game/hun2n/x1516/hun2n_37 

Vármegyei szövetségek