Női NB I. A-csoport, budai rangadó
06
Dec
2015
Női NB I. A-csoport, budai rangadó
2015. december 6.  |  23:01

 

Megszerezte első győzelmét az ELTE-BEAC Újbuda női csapata, amely az élvonal másik fővárosi, s hozzá hasonlóan szintén budai székhelyű együttesének, a Vasas Akadémiának az ottohnában tudott nyerni.

A nyitó negyed közepén Süle Krisztina és Barnai Judit vezérletével egy 10-2-es futással ellépett ellenfelétől az élvonal csöppet sem megilletődött újonca, amely nagyobb előnyt is szerezhetett volna, ha játékosai ekkor pontosabban büntetőznek. A negyed végén éppen a vonalról jól célozva jött vissza a meccsbe a Vasas. 

A második szakasz elején le is dolgozta a hátrányát a Vasas, majd a félidő hajrája az újonc számára álomszerű, a vendéglátókéra pedig rémálomszerű játékot hozott. A Vasas nem nagyon talált rést ekkor a BEAC védekezésén, az újonc pedig a megszerzett labdák, lepattanók után villámgyorsan mentek át védekezésből támadásba. Lerohanások utáni könnyed ziccerekkel egy 17-2-es száguldással 15 pontos előnyt szerzett szünetre a BEAC.

Térfélcsere után zónával kezdett a Vasas, de eleinte támadásban továbbra is görcsösek voltak a hazaiak. Barnai kosara azonban érdekes módon a Vasasnál hozott áttörést. Miközben a BEAC szenvedett a hazai zóna ellen, Adamecz Lilla és druszája, Zsilinszky  jóvoltából egy 9-0-val 10 ponton belülre került a Vasas. Ekkor azonban megremegtek a kezek hazai oldalon, a vendégeknél pedig előlépett Süle Krisztina, aki előbb egy triplát, majd két bátor betörés után két bravúros duplát dobva ismét megnyugtató előnyhöz juttatta övéit. 

A befejező 10 percben volt még egy 6-0-s fellángolása a hazai együttesnek, ám a szakasz közepén az ifjú Pusztai Petra, majd a rutinos Pál Szandra egy-egy találata pedig végképp eldöntötte a meccset. 

A Vasassal nem nagyon fordult elő az utóbbi években, hogy esélyesként várhatott egy találkozót - ezúttal ez történt, s ezt a terhet nem tudták elviselni a pasaréti lányok. A BEAC ezt nagyon ügyesen kihasználva, egy-két hullámvölgyet leszámítva a játékidő nagyobb részében rákényszerítette akaratát vendéglátóira, és megérdemelten győzött, s nyert több, mint 3 és fél év után újra az élvonalban. 

Vasas Akadémia - ELTE-BEAC Újbuda 49-69 (18-21, 9-21, 9-10, 13-17)

Pasarét, 150 néző. V: Papp, Gelencsér, Menyhárt.

Vasas: Czirják 2, CYMMER 10. Bajnóczi 8/3, ADAMECZ 12, Dobos 5. Cs: Zsilinszky 7, Markó 2, Farkas, Tóth T. 3. Edző: Halmai Gábor.

BEAC: PUSZTAI S. 11, PUSZTAI P. 8, SÜLE 20/6, Bagi 2, BARNAI 18. Cs: Gocsman, Pál 8, Horváth Sz. 2. Edző: Balogh Judit.


Részletes statisztika: http://kosarsport.hu/game/whun/x1516/whun_37 

Vármegyei szövetségek