Női válogatottunk győzelemmel kezdte az EB-selejtezőket
21
Nov
2015
Női válogatottunk győzelemmel kezdte az EB-selejtezőket
2015. november 21.  |  22:23
Megnyerte nyitó meccsét az Eb-selejtező sorozatban női válogatottunk, amely -bár hullámzó teljesítményt nyújtott - Krivacsevics Tijana vezérletével biztosan verte Izlandot.


Ijesztően indult a meccs, Sverrisdottír bravúros tripláira építve Izland 14-7-re elhúzott a roppant idegesen, görcsösen, rossz ritmusban kezdő csapatunk ellen. A szakasz második felében a csereként érkező Határ Bernadett jó ütemű belépésekből szerzett kosaraival fordított válogatottunk. Lendületben maradt nemzeti együttesünk, Fűrész Dia is villant. Simon blokkolta Sverrisdottír dobását, indításból is eredményes volt csapatunk. Megnyugodtak legjobbjaink, az izlandiak távoli kísérletei már rendre kimaradtak. A szakasz közepén hosszú percekig állt 23-14 az eredményjelzőn. Amikor nem sikerült bejuttatni a labdát a palánk alá, akkor kosarat sem tudott szerezni a válogatott. távoli kisérletből sem a magyar csapatnak, sem ellenfelének nem ment a dobás. Krivacsevics révén sikerült ellépni a holtpontról, és az első szakasz hajráját is beszámítva egy 18-0-s magyar roham után találtak csak be.A második negyed második felében Simon középtávolról volt eredményes, Fegyverneky pedig triplát dobott, de a csapat továbbra is elsősorban a Krivacsevics-Határ duó pontjaira épített . A szakasz utolsó másodpercében kapott tripla ellenére is 16 ponttal vezettünk félidőben.

A második félidő elején egymás hibáiból éltek a csapatok, több, mint 2 perc elteltével Krivacsevics büntetőkből szerezte az első pontokat, az első akciókosarat viszont Gunnarsdottír révén az északiak szerezték. A mieink játéka nagyon hasonlított a meccs elején látottakra, nagyon esetleges volt. Az első magyar mezőnykosarat több, mint 4 és fél perc elteltével betörésből Krivacsevics szerezte. Felbátorodtak, és 10 pontra felzárkóztak a vendégek. 7 és fél percig csak Krivacsevics szerzett kosarat a mieinktől, akkor Fegyverneky talált be betörésből. Ez nagy lökést adott a csapatnak, Zele is villant, a negyed utolsó 2 és fél percét 10-0-ra nyertük, és a záró etap előtt 20 ponttal vezettünk. Amundadotír triplájára a nyáron Miskolcról Sopronban igazoló Dubei Debóra felelt hármassal a borsodi közönség nagy örömére. Aztán a szívós izlandiak egy-két bravúros megmozdulással egy 9-1-es részhajrával 12 pontra feljöttek, de ekkor Krivacsevics villant, majd Dubei újabb triplát dobott, amivel végleg eldőlt a meccs.

NŐI EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, E-CSOPORT, 1. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG-IZLAND 72-50 (15-14, 26-11, 15-11, 16-14)

Miskolc 1000 néző. Vezette: Tomic (horvát), Csender (román), Cavara (bosnyák)

MAGYARORSZÁG: Czank, FEGYVERNEKY 13/3, Simon Zs. 7/3, Zele 7, KRIVACSEVICS 27. Csere: Dubei 6/6, Horváth B., Nagy-Bujdosó, HATÁR 10, Fűrész 2, Szabó F., Nagy D. Szövetségi kapitány: Stefan Svitek

IZLAND: Gunnlaugsdóttir 10, G. GUNNARSDÓTTIR 12/6, Gudmundsdóttir 3/3, H. SVERRISDÓTTIR 16/3, Brynjarsdóttir 2. Csere: Thrastardóttir 1, Ámundadóttir 6/6, B. Gunnarsdóttir, Ólafsdóttir, G. Sverrisdóttir, Tómasdóttir, Sveinsdóttir. Szövetségi kapitány: Ivar Asgrimmson

Kipontozódott: B. Gudmunsdóttir (32. p.), Bynjarsdóttir (33. p.)

Hozta a közeletőt a válogatott egy kellemetlen stílusú, de gyenge ellenféllel szemben. Folytatás jövő szerdán Portugáliában.

Stefan Svitek: Először is gratulálok Izland csapatának, mert mindent megtettek, hogy megnehezítsék a dolgunkat a pályán. Nem kezdtünk jól, nehezen vettük fel a mérkőzés ritmusát. Aztán sikerült bejátszanunk a labdát a palánk alá és néhányszor kintről is betaláltunk. Néhány rutinos játékos hiányzik a keretből, új arcok, fiatal játékosok vannak a keretben, akiknek ez hatalmas lehetőség. Egy hét felkészülés alatt nem lehet új csapatot építeni, még sokat kell együtt dolgoznunk. De ez egy jó kezdés volt!



Vármegyei szövetségek