Miskolcon a női kosárlabda-válogatott
17
Nov
2015
Miskolcon a női kosárlabda-válogatott
2015. november 17.  |  11:15
Forrás: www.dvtk.eu

A magyar női kosárlabda-válogatott tagjai Miskolcon kezdték meg a felkészülést az Európa-bajnoki selejtező sorozatra. A hétfő délelőtti edzést követően a szakmai stáb és a játékosok fogadták a sajtó képviselőit.

A magyar női kosárlabda-válogatott tagjai vasárnap érkeztek Miskolcra, a hétfői nappal pedig megkezdték a felkészülést az Európa-bajnoki selejtezőkre. A felkészülés keretein belül szerdán a válogatott, az Aluinvent DVTK Miskolc ellen játszik zárt kapus felkészülési mérkőzést, szombaton pedig következik az első éles bevetés Izland ellen, amelyre szeretettel várják a szurkolókat.

A hétfői sajtónyilvános edzést követően a szövetség képviselői, az edzői stáb tagjai és Dénesné Fegyverneky Zsófia, az Uniqa Sopron és a válogatott játékosa fogadta a média képviselőit. A tájékoztatót Szalay Ferenc, a kosárlabda szövetség elnöke nyitotta meg, aki megköszönte Miskolc városának, hogy nálunk készülhet a válogatott és leszögezte, hogy a cél nem lehet mást, mint hogy kvalifikáljuk magunkat az Európa-bajnokságra.

Az elnöki köszöntő után Stefan Svitek szövetségi kapitány kapta meg a szót, aki elmondta, hogy a rövid felkészülési lehetőség miatt leginkább olyan játékosokat hívott be a keretbe, akik már jól ismerik egymást, de igyekszik majd néhány fiatal tehetségnek is lehetőséget adni. Svitek mester kiemelte, hogy a szombati meccsen mindenképpen a győzelem lesz a cél és ennek érdekében mindent meg fognak tenni a hét folyamán.

A vezetőedző után Dénesné Fegyverneky Zsófia arról beszélt, hogy az új formátumnak köszönhetően nem a nulláról kell elkezdeni a felkészülést, ami mindenképpen könnyebbséget jelent a játékosok számára.

A sajtótájékoztatót Gáll Tamás és Imreh Ajtony gondolataival zárult. A két edző elsősorban ellenfeleinket, az izlandiakat, a portugálokat és a szlovákokat elemezte és elmondták, hogy ugyan nem lesz könnyű dolgunk, de reális cél lehet a továbbjutás.

A magyar női felnőtt válogatott kerete
Czank Tímea (Aluinvent DVTK)
Dénesné Fegyverneky Zsófia (Uniqa Sopron)
Dubei Debóra Franciska (Uniqa Sopron)
Fűrész Diána (PEAC-Pécs)
Határ Bernadett (Uniqa Sopron)
Horváth Bernadett (Aluinvent DVTK)
Kaposi Pálma (PEAC-Pécs)
Krivacevic Tijana (Orduspor)
Laklóth Anna (CMB Cargo UNI Győr)
Nagy-Bujdosó Nóra (MTK Budapest)
Nagy Dorottya (PINKK Pécsi 424)
Simon Zsófia (Uniqa Sopron)
Szabó Fanni Andrea (Dartmouth College Athletics)
Zele Dorina (PEAC-Pécs)

Magyar női felnőtt válogatott programja

2015. november 18., szerda (zártkapus edzőmérkőzés; Miskolc, Generali Aréna)
18:00 Magyarország - Aluinvent DVTK

2015. november 21.szombat, Miskolc (Eb-selejtező mérkőzés; Miskolc, Generali Aréna)
20:15 Magyarország - Izland

2015. november 25., szerda (Eb-selejtező mérkőzés; Portugália)
Portugália - Magyarország

Jegyinformácó

A Magyarország – Izland női kosárlabda válogatott Eb-selejtezőre hétfőtől lehet jegyet vásárolni a Miskolc Városi Szabadidőközpont jegypénztárában 8.00 és 16.00 között. A középső ülőhelyi szektorokba 2000 forintba kerülnek a belépők, a szélső ülőhelyi szektorokba érvényes belépők ára 1500 forint.

Vármegyei szövetségek