Férfi NB I. A-csoport: szomszédvári rangadóval indul a hétvége
13
Nov
2015
Férfi NB I. A-csoport: szomszédvári rangadóval indul a hétvége
2015. november 13.  |  16:46
A nyolcadik fordulójához érkezett a férfi élvonal, pénteken egy szombaton és vasárnap pedig három-három mérkőzést rendeznek a hétvégén. Kezdésként jön a ZTE-Körmend szomszédvári rangadó, melyet az M4 Sport TV élőben közvetít. Nehéz megjósolni a győztes kilétét, hiszen a hazaiak legyőzték már idegenben a Szolnokot és az Albát is, hazai pályán viszont kikaptak a MAFC-tól, míg a listavezető körmendiek a nemzetközi porondon háromszor, a magyar bajnokságban eddig egyszer szenvedtek vereséget.

Egy-egy légiós center debütálhat mindkét oldalon a Paks-Jászberény összecsapáson. Az ASE hétközben leigazolta Szegedről Ryan Watkinst, akire azért is volt szükség, mert Szabó Zsolt eligazolt, Zsarko Rakocsevics pedig továbbra is sérült. A túloldalon a Nebojsa Dukics helyére érkező Ivan Krolo öt napos próbajátékon vesz részt Forray Gábor együttesében, amely egyébként a legutóbbi öt mérkőzését egyaránt elveszítette.

Önbizalommal telve várhatja a Pécs elleni hazai összecsapást a Szolnok. A magyar bajnok ugyanis szerdán megszerezte első győzelmét a nemzetközi porondon. Ezen a mérkőzésen mezőnylégiósok debütálhatnak: az ukrán Olekszandr Lipovij a címvédőnél, a visszatérő Anthony Nelson pedig a baranyaiaknál vár bevetésre.

Évek óta nagy csatákat vív egymással a Sopron és az Alba, a hűség városában általában soproni győzelemmel. Ezúttal nem mehet azonban biztosra Sabáli Balázs együttese, hiszen a fehérváriak kezdenek összeállni, és egyre jobb formában játszani. Ráadásul a vendégek repertoárja nemrég tovább bővült, hiszen Ryan Pearson személyében egy új arc is bemutatkozhat.

Fontos mérkőzés lesz vasárnap a Nyíregyháza-Kecskemét találkozó is, amely akár arról is dönthet, hogy melyik csapat harcol majd a folytatásban a kiesés elkerüléséért, és melyiknek marad még esélye a play-offba jutni.

Az Alba mellett jelenleg a Falco a bajnokság legjobb formában lévő együttese, hiszen zsinórban öt győzelemnél tartanak a szombathelyiek. A sárga-feketék azt a Kaposvárt fogadják, melynek kispadján a 2008-as bajnokcsapatuk edzője, Szrecsko Szekulovics foglal helyet. A somogyiak is erősítettek a héten, visszatért hozzájuk a korábbi kedvenc, Hrvoje Puljko.

Zárásként a két győzelemmel és öt vereséggel rendelkező Szeged fogadja hazai pályán a sereghajtó MAFC-ot. Nikola Lazics együttesében Branko Jereminov és Jozo Brkic éppen csak felépült sérüléséből, míg Juhos Levente két hetet hagyott ki betegsége miatt, így csak a meccs előtt derül ki, hogy vállalni tudja-e a szereplést. A fővárosiak a legutóbbi fordulóban egylabdás mérkőzésen maradtak csak alul a Falco ellen, egyetlen győzelmüket Zalaegerszegen aratták.

A forduló párosítása:
Zalakerámia ZTE KK – Egis Körmend péntek 18.00
Atomerőmű SE – JP-TOP COP Jászberény szombat 18.00
Szolnoki Olaj KK – PVSK-PANNONPOWER szombat 18.00
Sopron KC – TLI-Alba Fehérvár szombat 19.00
MARSO Nyíregyháza – KTE-Duna Aszfalt vasárnap 16.30
Falco KC Szombathely – Kaposvári KK vasárnap 18.00
Naturtex-SZTE-Szedeák – MAFC vasárnap 18.00

Vármegyei szövetségek