Férfi NB I. A csoport, az 7. forduló beharangozója
06
Nov
2015
Férfi NB I. A csoport, az 7. forduló beharangozója
2015. november 6.  |  22:00
 

TLI-Alba Fehérvár - Pécsi VSK-PANNONPOWER

Az egyre jobb formába lendülő, négy forduló óta veretlen TLI-Alba Fehérvár ma este tévés meccsen fogadja hazai pályán az idegenben még nyeretlen (0-3) Pécset. A kék-fehérek a héten leigazolták Ryan Pearsont, akivel reményeik szerint pótolni tudják a távozó Shawn Glovert, ám a baranyaiak ellen még nem lehet ott a pályán. A túloldalon is lesz egy hiányzó légiós: Veljko Budimir bokasérülés miatt dőlt ki.

MAFC - Falco KC Szombathely

Elvileg a hetedik fordulóban már hazai pályán szerepelt volna a MAFC, ám miután a Gabányi László Sportcsarnok nem készült el időben, így a piros-feketék holnap kénytelenek lesznek a székesfehérvári Vodafone Sportcentrumban fogadni a Falcót. A pestiek még mindig nem találták meg új edzőjüket, így szombat délután is a Garai Péter - Dinnyés Attila páros irányítja a csapatot. A szombathelyiek - hármas holtversenyben - vezetik ugyan a tabellát, ám szerdán nagy arányú vereséget szenvedetek el Olaszországban, a FIBA-kupában.

Kaposvári KK - Szolnoki Olaj KK

Szombaton a címvédő Szolnok Kaposvárra látogat. A somogyiak hazai pályán még veretlenek, hat kör után ötven százalékos mutatóval (3-3) állnak. A vendégek szerdán Isztambulban, a Besiktas vendégeként kaptak ki kilenc ponttal az EuroCup sorozatban. Szrecsko Szekulovics edző Fodor Márton és Grebenár Péter mellett a bokasérülést szenvedő Papp Péterre sem számíthat, míg a piros-feketéktől Rodney Green fog hiányozni, akivel csütörtökön közös megegyezéssel szerződést bontott a klub.

Egis Körmend - Marso Nyíregyháza KK

Az Egis Körmend csapata, azok után, hogy kedden legyőzte a FIBA-kupában a holland Groningen együttesét, szombaton este a Nyíregyházát fogadja. Sitku Ernő csapata eddig összes győzelmét hazai pályán szerezte. A vasiaknál Wesley Channels két edzést is kihagyott, csak a mérkőzés előtti estén fog eldőlni, hogy vállalja-e a játékot, míg az NYKK-ból Bus Iván hiányzik, mert van egy combközelítő húzódása.

KTE-Duna Aszfalt - Atomerőmű SE

Új irányítóval várja a listavezető paksiakat a Kecskemét. A lila-fehérek legutóbb úgy szenvedetek 12 pontos vereséget Sopronban, hogy Lawrence Alexader még nem állhatott Borisz Maljkovics edző rendelkezésére, de ha minden igaz, akkor holnap már bevethető lesz. A piros-kékek nagy önbizalommal várják a derbit, hiszen legutóbb kiütötték a Körmendet.

JP-TOP COP Jászberényi KSE - Sopron KC és Zalakerámia ZTE KK - Naturtex-SZTE-Szedeák

Vasárnapra két mérkőzés marad: előbb az egy győzelemmel álló, utolsó előtti helyen szerénykedő Jászberény fogadja az ötven százalékos mérleggel rendelkező Sopront, majd a hetedik ZTE a tízedik Szegeddel játszik. Utóbbi meccsen a vendégektől legutóbb a szerb irányító, Branko Jereminov ujjtörés, a center Juhos Levente pedig betegség miatt hiányzott, visszatért viszont oldalszalag-szakadásából a horvát-bosnyák magasember. Előbbi két játékos szereplése továbbra is kérdéses.

Vármegyei szövetségek