A Dávid Kornél Akadémia U16-os csapata az EYBL-en
29
Oct
2015
A Dávid Kornél Akadémia U16-os csapata az EYBL-en
2015. október 29.  |  21:41
 

Négy, kiélezett mérkőzést vívott a Dávid Kornél Akadémia U16-os fiú együttese a saját rendezésű EYBL, azaz European Youth Basketball League fehérvári, U16-os állomásán. Három meccset megnyert, mindössze egyet veszített el, a gárda edzője érthetően elégedett. 


- A várakozásnak megfelelően négy, roppant kemény meccset játszottunk, hármat sikerült megnyernünk. Előzetesen, eredmények tekintetében nem kalkuláltam semmit, az feltétlenül pozitívum, hogy küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk, felvettük a versenyt az ellenfelekkel, riválisaink többségét le is győztük. Végig volt tartása a csapatnak, nyomás alatt sem remegett meg a fiúk keze, több találkozón hátrányból fordítottunk az utolsó negyedben, ami egyértelműen bizonyítja, hogy a srácok téthelyzetben sem roppannak meg - mondja Peresztegi Nagy Ákos, a DKKA U16-os együttesének vezetőedzője.

- Először a szlovák Povazska Bystricával csatáztunk, végig vezetve diadalmaskodtunk, szoros végjátékban sikerült megőriznünk korábban szerzett előnyünket. Aztán a román Cluj Napoca következett, kolozsvári ellenfelünk végig vezetett, több mint tíz ponttal is, ám az utolsó játékrészben nagy erőket mozgósítva sikerült a mérkőzést megfordítanunk, és nyernünk. A pécsi Rátgéber Akadémia ellen nehezen lendültünk játékba, a nemrég Fekete-Afrikából igazolt, színesbőrű, magas centerük őrzése védekezésben és átjátszása támadásban nagy nehézséget okozott, de a végjátékban megint sikerült jobbnak bizonyulnunk. Az utolsó meccsen a KK Flash Beograd ellen végig futottunk az eredmény után, a harmadik negyedben sokat hibáztunk, jól képzett ellenfelünk ezt könyörtelenül kihasználta, tízpontos előnyt épített, amit őrzött is a végéig. Összességében kimondottan elégedett vagyok a teljesítményünkkel. A torna egy képzési folyamat fontos állomása volt, az itt nyert tapasztalatokkal felvértezve dolgozunk tovább az edzéseken.

Az EYBL következő fordulójára január végén, Szolnokon kerül sor, ahol a kazah BC Barsyval, a Helsikiben működő BS MuKival, a Szolnokkal és a Szegeddel találkozunk. A múlt hétvégi fehérvári és a szolnoki torna összesített eredményei alapján az első két helyezett jut tovább a középdöntőbe. A végcél Riga, ahol a rangos sorozat döntőt rendezik majd a tavasz végén.

 


Vármegyei szövetségek