Európa Kupa: Továbbra is nyeretlen a Szolnok
29
Oct
2015
Európa Kupa: Továbbra is nyeretlen a Szolnok
2015. október 29.  |  13:44
Kedden este a VTB Ligát vezető Zenit Szentpétervár együttesét fogadta a Szolnoki Olaj az EuroCup harmadik fordulójában. Ezen a találkozón mutatkozott be ismét a piros-feketék kispadján Pór Péter, aki a leköszönő Dragan Alekszicstől vette át a gárda irányítását.
A küzdelmes meccset a papírformának megfelelően az esélyesebb oroszok nyerték kilenc ponttal, így a magyar bajnok harmadik vereségét könyvelhette el a nemzetközi porondon, a Zenit pedig továbbra is hibátlanul áll a csoport élén.
Pór Péter, a Szolnok edzője: Jól kezdtünk, a csapat és a közönség is egymásra talált, de a Zenit az időkérése után összeállt és elkezdett keményebben védekezni. Az első félidőben kihagytunk öt büntetőt és legalább négy üres ziccert, ez sajnos döntőnek bizonyult. Ha ezeket bedobjuk, akkor egy másik történet is lehetett volna a meccs. A második félidőben a Zenit megmutatta, hogy miért vezeti a VTB Ligát.

Vaszilij Karasev, a Zenit edzője: Rosszul indult számunkra a mérkőzés, a Szolnok nagyszerűen kezdett. A sérült Timma és az első negyedben sántikáló Toolson nélkül nem volt egyszerű, de gyenge kezdés után megtaláltuk a saját játékunk. Örvendetes, hogy minden pályára lépő játékosunk hozzá tudta tenni a maga részét a sikerhez. Megmutattuk, hogy nem csak egyéniségekből állunk, hanem igazi csapat vagyunk.

Eurocup, 3. forduló
Szolnoki Olaj KK – Zenit Szentpétervár 75-84 (14-17, 17-20, 18-26, 26-21)
Tiszaliget Sportcsarnok
Szolnok: Craft -, Vojvoda 20/9, Boriszov 22/9, Milosevics 9, Keller 4. Csere: Wittmann 4, Green 12, Natyasko 4, Gregory -.
Zenit: Vikrov 6, Toolson 6/3, Komisszarov 3, Koscsev 3, Puskov -. Csere: Antipov 8/6, Karpukin 7/3, Dowdell 24/6, Landry 21/3, Golovin 2, Valiev 4.

Kipontozódott: Craft (39. perc).

Vármegyei szövetségek