FIBA Kupa: A Falcóé az első győzelem
29
Oct
2015
FIBA Kupa: A Falcóé az első győzelem
2015. október 29.  |  13:09
Szerdán este a FIBA Europe Cup C-csoportjának 1. fordulójában a Falco KC Szombathely a svéd bajnok Södertälje Kings vendége volt. A sárga-feketék 16 év után szerepeltek ismét a nemzetközi porondon, és rögtön sikerült is győzelemmel visszatérniük. Kálmán László együttese remek védekezésének köszönhetően a találkozó nagy részét uralta, és a 20 pontos Cameron Rundles vezérletével megérdemelt sikert aratott a skandináv ligát veretlenül vezető hazaiak ellen.

Kálmán László, a Falco edzője: Különösen a negyedik negyedben remekeltünk védekezésben, ekkor meg tudtuk változtatni a meccs ritmusát. Mindig volt néhány játékosunk, aki hozzá tett valamit a mérkőzéshez, így mi örülhettünk a végén. Fontos volt számunkra a találkozó, hiszen tizenhat év után először játszottunk nemzetközi kupameccset, amelyen nem csak a városunkat, de Magyarországot is képviseltük.

Vedran Bosnic, a Södertälje edzője: A Falco jó meccset játszott, míg tőlünk hiányoztak az extra teljesítmények. Az idei legrosszabb játékunkat nyújtottuk, különösen támadásban, évek óta nem voltunk ilyen gyengék. Elvesztettük a lepattanóharcot is, így hiába fordítottuk meg néhányszor menet közben az állást, nem nyerhettünk. Rosszul dobtuk a ziccereket. Nehéz beletörődni a vereségbe, mert a csapat küzdött, szomorúak vagyunk az eredmény miatt.

FIBA Europe Cup, C-csoport, 1. forduló
Södertälje Kings – Falco KC Szombathely 54–62 (17–13, 8–17, 13–10¸ 14–20)
Södertälje, Täljehallen
Södertälje: Anderson 2, Bizaca 11/3, Czerapowicz 6, Lejasmeiers 2, Bowlin 2. Csere: Pita 20/12, Ramstedt -, Joseph 5/3, Spires 6.
Falco: Rundles 20/9, Butorac 2, Váradi 7/3, Hallik 9/3, Wright 9. Csere: Simon 2, Csomagics 6, Bognár 7/3.


Vármegyei szövetségek