Soproni bravúrgyőzelem az Euroligában
28
Oct
2015
Soproni bravúrgyőzelem az Euroligában
2015. október 28.  |  21:12

 

Jól kezdett a Sopron, egy perc elteltével Halvarsson duplájával, majd Fegyverneky (képünkön) triplájával 5-0-ra vezetett. Remek iramban játszott az Uniqa, 11-2-e is vezetett, majd tartotta közel tíz pontos előnyét. A szédületes első negyed hajrájában Simon egy és Crvendakics két triplája után 16 pontos soproni vezetéssel zárult.

A második negyed elején kiegyenlített játék mellett tartotta 15 pont körüli előnyét a Sopron. A negyed közepén ez Krinjics és Fegyverneky pontjaival 20 fölé nőtt. A félidő hajrájában egy 7-0-val 15-re feljött a Salamanca, de a nagyszünetre Simon triplájával 18 pontos hazai vezetéssel vonultak a csapatok.

A második félidőt Vitola kosaraira építve 6-0-val indította a spanyol együttes. Közel három perc elteltével Határ ügyes passzát Krnjics váltotta pontokra, megszerezve a szünet utáni első hazai pontokat. Ez azonban nem hozott áttörést, sorra maradtak ki a hazai dobások, viszont a Salamanca nagyon belelendült. A harmadik negyed első öt és fél percét 15-2-re hozták a vendégek, és 5 pontra feljöttek. Csaknem 7 perc elteltével Halvarsson szerezte a Sopron második mezőnykosarát a negyedben. Ezzel átmenetileg átlendült a holtponton az Uniqa, Ciglar triplája, majd Halvarsson újabb kosara után 12-re nőtt az előny. A szakasz azonban Dominguez és Marginean jóvoltából egy 6-0-s spanyol részhajrával zárult, a befejező negyed előtt hat ponttal vezetett az Uniqa.

A záró szakasz elején gyorsan feljött két pontra a Salamanca. A folytatásban Ciglar tett róla előbb duplával, majd triplával, hogy ne forduljon a kocka. A túloldalon Gemelos emelt be egy hármast. Crvendakics három büntetőből egyet dobott be, Gemelos újabb hármasával ismét két pontra csökkent az előny. Újra Halvarsson villant, de a vendégek vérszemet kaptak, Rodriguez, Gemelos és Ndour révén a negyed közepén egy 7-0-s rohammal átvették a vezetést. Időkérés után Simon triplájával egalizált a Sopron. Fej-fej mellett haladtak a felek, kétszer az Uniqa egalizált, sőt Crvendakics triplájával visszavette a vezetést szűk másfél perccel a vége előtt. Az utolsó percben pedig Fegyverneky kosara, majd Ciglar büntetői eldöntötték a meccset a Sopron javára.

Uniqa Sopron - Perfumerias Avenida Salamanca 73-67 (29-13, 15-13, 9-21, 20-20)

Sopron: Ciglar 10/6, FEGYVERNEKY 15/3 , SIMON 12/9, HALVARSSON 12, KRNJICS 14. Cs: CRVENDAKICS 10/9, Weninger, Zsovár, Határ.

Salamanca: DOMINGUEZ 12, Gidden 6, MARGINEAN 8, GEMELOS 14, Ndour 9. Cs: Rodriguez 5/3, Blé. VITOLA 10, Pedrals, Liston 3/3.

 

Fotó:FIBA/Zsombor Tóth 



Vármegyei szövetségek