Férfi NB I. B, a szombati találkozók összefoglalója
25
Oct
2015
Férfi NB I. B, a szombati találkozók összefoglalója
2015. október 25.  |  07:06


Bajai Bácska FKE - Metal Work Bonyhádi KSE 69-65 (22-11, 10-18, 16-16, 21-20)
A Baja (képünkön) 10-2-vel indítva szinte állva hagyta a meccs elején a bajnokot, akik csak 3-4 perc után vették fel a ritmust. Jilling tripláival ugyan próbáltak versenyben maradni, ám 10 perc elteltével 11 pontos hátrányba került a hazaiakkal szemben. 
A második szakaszban nekidurálta magát a Bonyhád, amely Somogyfoki Szabolcs és Baki Sándor vezérletével egy 12-2-es rohammal kezdve a negyedet 1 pontra jött fel. A Baja bő négy perces kosárcsendjét Mándity Máté törte meg, az ő találatai révén három pont előnnyel mentek szünetre. 
Fordulás után tovább üldözte a Baját a bajnok, a hazaiak küzdelmes játék mellett tartották szűk előnyüket. A szakasz közepén ez Ágfalvi Bálint és Braun Bence jóvoltából, valamint Délity triplájával egy 9-2-s futással tízre nőtt. A szakasz vége Gébert Attila tripláinak köszönhetően a vendégeké volt, akik egy 10-3-mal háromra faragták hátrányukat a negyed végéig. 
A fogcsikorgató küzdelemben a záró szakasz első három percében két Délity tripla született, és ismét ellépett a Baja. A szakasz közepén, Ágfalvi újabb kosara után már 11-gyel vezetett a hazai gárda. A bajnok azonban igazolta, hogy nagy a szíve, és nem szabad leírni. 58-47 után Somogyfoki és Tömösváry Máté révén egy 8-0-val szorossá tette a meccset a Hegedűs Attilát nélkülöző Bonyhád, sőt, Jilling újabb hármasával kettőre csökkent a hátránya. A végjátékban azonban a hazaiak 8-ból 7 büntetőt bedobtak, így legyőzték a bajnokot. 
Statisztika: http://netcasting.webpont.com/n4/?hun2n_13

Vásárhelyi Kosársuli - DEAC 92-90 (26-26, 20-18, 17-19, 17-18, 12-10)Az első negyedben végig a hazaiak vezettek, s a 9. percre egységes csapatmunkával 7 pontos előnyt szereztek. A negyed vége a vendégeké volt, akik , Erdei Ádám, valamint a két Nagy-fivér révén egy 8-2-vel egy ontra feljöttek. 
A második szakasz elején váltott vezetéssel haladtak a csapatok. Vas Péter és Filip Patkovics váltottak triplát, majd a szakasz közepén Rostás Imre villanásaival hattal megugrott a Vásárhely,  a félidő végén hárommal mentek a hazaiak. 
Patkovics vezérletével nagyon a második félidő elejét a DEAC, s egy 15-4-es rajttal 8 pontos előnnyé változtatta a 3 pontos hátrányt. Ekkor azonban a fiatalok, Kereszty Domos és a két Varga Dániel és Zalán  lépett elő hazai oldalon, miközben a DEAC lendülete megtört. Egy 13-2-vel visszavette a vezetést a Hódmezővásárhely. A záró szakasz közepén a hazaiak már-már győzteseknek tűntek, Pavlovics Vuk villanásaival, valamint Vas újabb triplájával már 9 ponttal vezettek. A hajrában Gál Balázs triplája egy 9-0-s DEAC roham kezdetét jelentette, s ebben is jelentős szerepet játszott Patkovics, hosszabbításra mentve így a meccset.  
Sőt, Kovács Imre révén a túlórában a vezetést is megszerezték a debreceni egyetemiek. Kereszty és Patkovics dobópárbajába Wirth Ádám "szólt bele" egy  triplával, amely a fordítást jelentette. A hazai győzelmet pedig a hosszabbítás utolsó percében egy újabb tripla, Vasé biztosította be egy remek, fordulatos meccsen. 
Statisztika: http://netcasting.webpont.com/n4/?hun2k_15



Vármegyei szövetségek