Férfi NB I. A csoport, az 5. forduló beharangozója
22
Oct
2015
Férfi NB I. A csoport, az 5. forduló beharangozója
2015. október 22.  |  13:22


Csütörtökön két mérkőzéssel kezdődik és szombaton öttel zárul az ötödik forduló a férfiaknál

Elsőként a Pécs száll szembe a MAFC-cal. Mindkét gárda egy győzelemmel és három vereséggel áll, a hazaiak dolgát nehezíti azonban, hogy egyik meghatározó játékosuk, Veljko Budimir kiesett sérülés miatt.

Az M4 Sport TV kamerái előtt láthatjuk, amint a Kecskemét fogadja a Jászberényt. A mérkőzés pikantériája lehet, hogy a vendégek kispadján az a Forray Gábor (képünkön) ül, aki hosszú éveken keresztül másodedzőként szolgálta a lila-fehéreket, centerposzton pedig Nebojsa Dukicsot fűtheti extra bizonyítási vágy, hiszen a nyáron előbb Kecskeméten próbálkozott, ám miután a hírösvárosiak nem ajánlottak neki szerződést, visszatért korábbi csapatához.

Szombat délután Nyíregyházán folytathatja jó szériáját a Falco. Érdekesség, hogy a sárga-feketék öt győzelemmel és egy vereséggel másodikak a tabellán, ám eddig mindössze egyszer léptek pályára idegenben, akkor rögtön alul is maradtak ellenfelükkel szemben. A Nyíregyháza viszont eddig még százszázalékos hazai pályán (ideiglenes otthonában, a Bem József Általános Iskola tornacsarnokában): a MAFC-ot és a Pécset is két vállra fektette Sitku Ernő csapata. Zoran Krisztanovics másodszor lép pályára a Falco ellen azóta, amióta elhagyta a sárga-feketéket, a nyári Göcsej Kupán harminchét pontig jutott.

Sem a Paksnak, sem a Szegednek nem sikerült az előző forduló, nagy kérdés, hogy melyikük tud javítani szombaton este.

Meglepően nagy pofonba szaladt bele legutóbb az ASE, amely Szombathelyen veszítette el veretlenségét, míg Nikola Lazics fiai pontszegény játékkal, 67-51-re maradtak alul Sopronban. A vendégek dolgát nehezíti, hogy szerb irányítójuknak, Branko Jereminovnak eltörött az ujja. Némi gyógyír lehet azonban, hogy Jozo Brkic felépült oldalszalag-szakadásából, könnyen lehet, hogy a hétvégén már ismét bevethető állapotban lesz.

Elszenvedte első vereségét a Körmend az idei szezonban. Erre azonban nem a magyar bajnokságban, hanem szerdán a FIBA Europe Cup sorozatban került sor, a holland Gröningen otthonában. Negatív előjellel és hosszú utazással várja tehát a Sopron elleni rangadót Teo Cizmic együttese, amelyet azonban így sem kell félteni, pláne azért, mert tegnap már ismét pályára lépett a sérüléséből felépülő amerikai játékmester, Kendrick Perry. A kék-fehérek legutóbb remek védekezéssel rukkoltak elő hazai pályán a Szedeák ellen, valami hasonlóra lesz szükségük Sabáli Balázs fiainak ahhoz, hogy győztesen távozzanak Vas megyéből.

A címvédő Szolnok a Zalaegerszeget látja vendégül. Kellerék és Pantelicsék lábában is van már egy-egy mérkőzés a héten: az Olaj első hazai EuroCup fellépésén 89-65-re kikapott a litván Vilniustól, míg a ZTE jól küzdött, ám nem tudott nyerni Szombathelyen (64-78). Egyelőre kérdéses, hogy Bencze Tamás vezetőedző számíthat-e a horvát erőcsatár, Ante Krapic játékára.

Az Alba korábbi, a Kaposvár jelenlegi edzője, Szrecsko Szekulovics ellenfélként tér vissza Székesfehérvárra. Nem ez lesz azonban a legnagyobb pikantériája a találkozónak, hanem, hogy milyen játékkal mutatkoznak be a somogyiak új légiósai. Anthony Jones ugyanis nem felelt meg a próbajátékon, a helyére Emanuel Ubilla érkezett, míg a klub a sok sérült miatt bevállalta egy negyedik külföldi szerződtetését is, Aaron Hawley egy hónapon keresztül bizonyíthat.

Az 5. forduló programja:
PVSK-PANNONPOWER - MAFC 2015.10.22. csütörtök 18:30
KTE-Duna Aszfalt - JP-TOP COP Jászberény 2015.10.22. csütörtök 20:00 tv:M4
MARSO Nyíregyháza - Falco-Trend Optika KC Szombathely 2015.10.24. szombat 16:00
Atomerõmû SE - Naturtex-SZTE-Szedeák 2015.10.24. szombat 18:00
Egis Körmend - Sopron KC 2015.10.24. szombat 18:00
Szolnoki Olaj KK - Zalakerámia ZTE KK 2015.10.24. szombat 18:00
TLI-Alba Fehérvár - Kaposvári KK 2015.10.24. szombat 19:00





Vármegyei szövetségek