A Falco fölényesen verte a Paksot
16
Oct
2015
A Falco fölényesen verte a Paksot
2015. október 16.  |  23:07
A hazaiak Ryan Wright vezérletével jobban kezdték az összecsapást.(5-0). Medve Máté az első három percben három faultot gyűjtött be, így Schmidt Béla kénytelen volt idő előtt a kispadra ültetni. Kissé enerváltan játszottak a vendégek, a vasiak agresszívebbek, pontosabbak voltak. A negyed második felére összekapták magukat a paksiak, és három pontra zárkóztak fel (19-16). Érdekesség, hogy Wrightnak egy negyed is is elég volt a dupla-duplához.

A második negyed elején ott folytaták a csapatok, ahol az első végén abbahagyták, Tóth zsákolásával a vezetést is átvette az ASE, sőt Barnies triplájával négy pontos előnyre tett szert. De ekkor váratlanul megtorpantak Schmidt Béla tanítványai és a félidő hátralévő perceiben ismét a Falco dominált, aminek eredményeképpen 37-33-ra vezettek is a nagyszünetben.

Fordulás után Szabó Zsolt triplájára Rundles válaszolt, ezekben a percekben néhány ponttal mindig Kálmán László csapata járt előrébb. Hallik hármasa után már tíz pontra nőtt a különbség, ez a negyed végére is megmaradt (64-54).

Az utolsó tíz percben  a védekezésé volt a főszerep, a hazaiak nagyon figyeltek rá, hogy ne engedjék vissza a meccsbe a paksiakat. Ezt olyan sikerrel tették, hogy a vendégcsapat mindössze hét pontra volt képes a záró negyedben. A Falco kisebb megingásóktól eltekintve jobban játszott ellenfelénél és megérdemelten nyert. A Sopron legyőzése után tehát újabb bravúrt mutattak be Kálmán Lászlóék, igazi oroszlánbarlanggá varázsolva az Aréna Savariát.

FALCO-TREND OPTIKA KC - ATOMERŐMŰ SE 81-61 (19-16, 18-17, 27-21, 17-7)

Szombathely, 2000 néző. Vezette: Kapitány G., Török R., Jakab L.

FALCO: Rundles 7/3, BUTORAC 10, VÁRADI 17/6, Hallik 11/9, WRIGHT 19. Csere: Bognár 4, Csomagics 11/3, Simon K. 2, Bazsó. Edző: Kálmán László

ATOMERŐMŰ: Dunn 8, Medve, Barnies 6/6, Szabó Zs. 4/3, Rakocsevics 11. Csere: Robinson 9, TÓTH Á. 10, Kovács Á. 11/3, Eilingsfeld, Will 2. Edző: Schmidt Béla 

Kálmán László, a Falco edzője: Nagyon örülök, hogy remekül teljesítettünk, nagy bravúr a Paksot 60 ponton tartani. Mindenki hozzátette a magáét a sikerhez, úgy gondolom, hogy erőnlétben és akarásban jobbak voltunk, bár a húsz pont különbség kissé túlzó lett a végén.

Schmidt Béla, az ASE edzője: Ezúttal is az öltözőben ragadtunk az elején, de bíztam benne, hogy ez megint megváltozik. Voltak jó periódusaink, amikor az ellenfél holtpontra került, ekkor át is tudtuk venni a vezetést, de nem tudtunk nagyobb előnyre szert tenni. Éreztem a játékosaimon a fáradtságot, sokat hibáztunk. A második félidei játéka alapján megérdemelten nyert a Falco, gratulálok nekik.

Vármegyei szövetségek