Női NB I. A-csoport, a 3. forduló beharangozója
16
Oct
2015
Női NB I. A-csoport, a 3. forduló beharangozója
2015. október 16.  |  14:49
A női élvonal harmadik fordulója csütörtökön az Aluinvent DVTK - ELTE BEAC Újbuda találkozóval kezdődött és vasárnapig tart. A miskolciak parádés kezdés után könnyedén érvényesítették a papírformát, Maikel Lopez együttese 110-44-re győzött.

Szombaton az Atomerőmű KSC Szekszárd a CMB CARGO UNI Győrt fogadja. Mindkét csapat optimistán várhatja a meccset: a hazaiak múlt héten legyőzték a PINKK-et, a Győr pedig a PEAC után a ZTE-t is felülmúlta, így egyelőre 100 %-os teljesítménnyel, hármas holtversenyben áll az élen. A két csapat örökmérlege elképesztő vendég fölényt mutat: az eddigi 22 találkozóból 21-szer a győriek jöhettek le győztesen a pályáról. Nyeretlen csapatok néznek egymással farkasszemet a Vasas Akadémia - ZTE NKK összecsapáson. A fővárosiak legutóbb sokáig partiban voltak a PEAC otthonában, ám a hajrára elfáradtak, míg a zalaiak a Győrtől kaptak ki nagy arányban.

Vasárnap lesz a forduló rangadója, amikor a 2014-es bajnok PINKK Pécsi 424 fogadja a címvédő UNIQA Sopront. A papírforma alapján a hibátlan vendégek számítanak a találkozó esélyeseinek, ám kérdés, hogy mennyit vett ki a franciaországi Euroliga-zakó Sterbenz László csapatából. A Cegléd hazai pályán őrizheti meg makulátlan mérlegét, Cziczás László lányai a bravúros miskolci kirándulás után a PEAC-ot fogadják. Jó hír lehet a vendég szurkolóknak, hogy Raksányi Krisztina visszatérésével tovább nő a pécsiek rotációs lehetősége.

A forduló párosítása:

MKB Euroleasing Vasas - ZTE Női Kosárlabda Klub szombat 17:00

Atomerőmű KSC Szekszárd - CMB CARGO UNI GYŐR szombat 18:00

Ceglédi EKK - PEAC-Pécs vasárnap 18:00

PINKK-Pécsi 424 - UNIQA-Euroleasing Sopron vasárnap 18:00

fotó:Fb Hatodik Játékos alapítvány 

Vármegyei szövetségek