Vasas Akadémia - ZTE KK 67-51
31
May
2015
Vasas Akadémia - ZTE KK 67-51
2015. május 31.  |  20:56
Mindkét csapat feszült volt a meccs elején. Még a 2. percben is 0-0 volt az eredményjelzőn. A ZTE törte meg a kosárcsendet a 3. percben, ám a büntetőkből szerzett két pontra hárommal válaszolt a Vasas. Sokáig 3-2 volt a fővárosiak vezetése, de végül - kosarak szempontjából - felpörögtek az események az első negyed végén. A pontosabban játszó csapat, azaz a Vasas szerezte meg a vezetést. A második negyedben nagyot ment a Vasas. Hiába próbálkozott mindenfélével a ZTE, nem tudott ellenszert találni a Vasas pontos és eredményes játékára. Felszabadultan játszott Maurer Csaba edző csapata, s a második negyed végén már 21 ponttal vezetett (19. perc: 36-15). A harmadik negyedben a zalaegerszegieké voltak az első kosarak, de még ezekkel is csak 13 pontra tudott feljönni Hanzséros Alajos edző legénysége (23. perc: 38-25). Továbbra is nagyon jó formában játszott a Vasas, s ez nagy gát volt az egerszegiek erőfeszítései előtt. Az utolsó negyedben sem változott a nagyon jó napot kifogó Vasas teljesítménye, így Zalaegerszegnek csak annyi sikerélménye lehetett, hogy tíz ponton belülre jutott (36. perc: 56-48). Jól sáfárkodott előnyével a Vasas, ám ezt az is megkönnyítette a végjátékban, hogy a mindent egy lapra feltevő zalaegerszegiek triplakísérletei gyakorlatilag teljesen hatástalanok voltak. Újra tíz pont fölé nőtt a két együttes közötti különbség, s végül a Vasas Akadémia nyerte meg a 2014-2015-ös idény magyar bajnoki címét.

Maurer Csaba edző: Nagy dolgot vittünk véghez. A fiúk nagyon profin készültek erre a négy napra, s ennek a hozzáállásnak lett a jutalma ez a szép siker. Le a kalappal előttük.

Hanzséros Alajos edző: Egy sorozat véget ért. Gratulálok a fiúknak, az ellenfélnek és a bajai országos döntő rendezőinek is.


Vármegyei szövetségek