10
Oct
2014
Kiemeltek: elkezdték a fiú juniorok és a leány kadettek
2014. október 10.  |  23:07
A leány kadetteknél és a fiú junioroknál múlt hétvégén kezdődött meg a bajnokság. A leány kadettek Keleti-csoportjában a Kecskemét 92-82-re verte meg a Vasast, a Nyugati-csoportban pedig a Szekszárd volt jobb tíz ponttal a Pécsnél (68-58).

A fiú juniorok Nyugati-csoportjában a MAFC 66-59-re nyert a DKKA otthonában, Keleten pedig a Debrecen hazai pályán verte meg 75-68-ra a Honvédot. Mindkét korosztály küzdelmei folytatódnak a hétvégén: a fiú juniorok Nyugati-csoportjában Szombathely-Körmend, Keleten pedig Vasas-Debrecen találkozókat rendeznek többek közt.

A leány kadetteknél a Keleti-csoportban hétvégén az eddig egy győzelmet arató csapatok csapnak össze a múlt hétvégén vereséget szenvedőkkel. Nyugaton ezzel szemben úgy alakult a sorsolás, hogy a két győztes Százhalombatta és Szekszárd egymással mérkőzik meg.

A fiú kadetteknél a selejtező második körét játszották le: a hat négyes csoportból az első két-két helyezett folytathatja a játékot a kiemeltek közt. A többiek a regionális bajnokságba kerültek be, de négyüknek még az idén lehetőségük lesz bejutni a legjobbak közé. A selejtező második köréből a kiemelt bajnokságba jutó csapatok: Dávid Kornél KA/A, Soproni Tigrisek, Vasas Akadémia/A, Budapesti Honvéd/A, Nyírsuli Kosárakadémia/A és B, Budafok-CSOPA/MAFC, Körmendi Törpördögök/A, Soproni Sportiskola/A, Békéscsabai KK, Szolnoki VSI, Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI/A.

A részletes műsort és az eredményeket az alábbi linkeken találják meg:

Leány kadett: http://www.kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu16&szakaszid=39&year=x1415

Fiú junior: http://www.kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu18&szakaszid=16&year=x1415

Fiú kadett: http://www.kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu16&year=x1415

Vármegyei szövetségek