Sikeres sportdiplomáciai út
09
Oct
2014
Sikeres sportdiplomáciai út
2014. október 9.  |  15:09
Tartalmas és eredményes szakmai útról tértek vissza Törökországból az EuroBasket Woman 2015 hazai szervezőbizottságának tagjai. A tapasztalatszerzés mellett a látogatás fő célja a jövő évi esemény promótálása volt. A Női Kosárlabda Világbajnokság isztanbuli helyszínén Bodrogváry Iván, a jövő évi kontinensviadal versenyigazgatója által vezetett küldöttségnek lehetősége volt testközelből megtapasztalni a világbajnokság rendezésének kulisszatitkait, szervezeti felépítését és annak gyakorlati megvalósítását.
A FIBA rendezvényigazgatója Predrag Bogosaljev részletesen bemutatta a világverseny kiszolgáló helyiségeit, felszereltségét és azok technikai hátterét, továbbá a mérkőzések gyakorlati lebonyolításának menetét. A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség jelenlévő képviselői első kézből tájékozódhattak az Eb előkészületeiről, majd megvitatásra került a következő hónapok marketing és promóciós cselekvési terve is. A közel 15.000 férőhelyes Ülker Sport Aréna kosárlabdapályájának LED reklámfalain gyakran feltűntek az EuroBasket Woman 2015-öt népszerűsítő grafikai elemek, amelyek a helyi közönség mellett, a TV közvetítéseknek köszönhetően a Föld minden pontjára eljuttatták annak üzenetét: 'Play with Heart!'
A helyszínen felállított promóciós standot nagy örömmel kereste fel a FIBA Europe három nagykövete, a spanyol legenda Amaya Waldemoro, a francia ikon Edwige Lawson-Wade és az egykori orosz klasszis Ilona Korstin, akik a FIBA Europe főtitkára, Kamil Novak társaságában hirdették a magyar-román közös rendezésű versenyt. A promóciós anyagok dedikálása közben egybehangzóan kiemelték, hogy rendkívül fontosnak tartják az Európa-bajnokság népszerűsítését, hiszen ez egyben a női szakágnak is reklámot jelent. Mint mondták, remélik, hogy Magyarországon és Romániában, valamint a résztvevő országok szurkolói körében is nagy várakozással tekintenek 2015 júniusára.
A 20 résztvevő ország csoportbeosztása a novemberi budapesti sorsolást követően konkretizálódik, amelyre már javában zajlanak az előkészületek.



Vármegyei szövetségek