Milliárdos sportberuházások Kecskeméten
06
Oct
2014
Milliárdos sportberuházások Kecskeméten
2014. október 6.  |  14:19
Sajtótájékoztatót és évadnyitót tartott a kecskeméti a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia, ahol bejelentették, hogy közel 1 milliárd forintos sportberuházást hajtanak végre a városban. A volt uszoda épülete multifunkcionális sportcentrummá alakul, a szabadidőközpontban pedig egy szabadtéri kosárlabda pályát hoznak létre.

A sajtótájékoztatón részt vett Ivkovicsné Béres Tímea, az akadémia vezetője, Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára, Ekkehard Philipp, a Mercedes-Benz Hungary controlling részleg igazgatója, Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester és Zámbori Péter, a Hírös Sport Nonprofit Kft. igazgatója.

A Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia jelenleg 23 csapattal és 14 előkészítő csoporttal működik, összesen 550 fiú és lány gyermeket foglalkoztat nap, mint nap.

Az elmúlt két évben hat sportlétesítmény korszerűsítésére került sor a városban. Az iskolák tornacsarnokainak és öltözőinek felújításával nem csak a kosárlabdázó gyermekek sportolási körülményei javultak, hanem az iskolákba járó diákoké és a kecskeméti családoké is. A beruházások önkormányzati önrésszel és TAO támogatással valósultak meg, összesen 100 millió forintból.

A 2014/15 sportfejlesztési pályázat (TAO) elkészítése során még nagyobbat álmodtak a kosarasok az önkormányzattal vállvetve. A beruházás célja a régi kecskeméti uszoda épületének megmentése, sportcsarnokká, multifunkcionális sportkomplexummá alakítása. Az épületben 3 kosárlabdapálya, öltözők, irodák és apartmanok kerülnek kialakításra, utánpótlás-nevelés és a mindennapos testnevelés céljára. A kivitelezés három éves bontásban történik, tehát várhatóan 2017-re készül el a végleges formája.

A tervekben szerepel továbbá egy szabadtéri pálya létrehozása is a szabadidőközpontban, a beruházás összköltsége 720 millió Ft. A pályázat hivatalos elfogadó határozata még minisztériumi döntésre vár.

A sajtótájékoztató után tartották a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia évnyitóját, amelyen minden korosztály fiú és leány csapata megjelent. A Face Team csapata látványos trükköket mutatott be földön és levegőben.

Vármegyei szövetségek