03
Oct
2014
Kiemeltek: kezdődik a fiú junior és a leány kadett bajnokság
2014. október 3.  |  23:55
KA hétvégén rendezik a fiú kadettek selejtezőjének második fordulóját, ahol a kiemelt bajnokságba jutás a tét. A csapatok hat négyes csoportban küzdenek a továbbjutásért, amelyből az első két-két helyezett folytathatja a korosztály legjobbjai között.

A többiek a regionális bajnokságban játszanak tovább, és négyüknek még az idén lehetőségük lesz bekerülni a kiemeltek közé. A hétvégi selejtezőket Sopronban, Budapesten, Szegeden, Szombathelyen, Szolnokon és Debrecenben rendezik meg.

A fiú junioroknál és a leány kadetteknél a hétvégén megkezdődik a kiemelt bajnokság alapszakasza. Előbbieknél a Keleti-csoportban Kecskemét-Vasas, Debrecen-Honvéd, a Nyugati-csoportban pedig Pécs-Körmend, Szombathely-Zsíros Akadémia, valamint Dávid Kornél KA-MAFC találkozókat rendeznek a hétvégén.

A leány kadetteknél a Keleti-csoportban Kecskemét-Vasas, Szeged-Csata és Debrecen-Zsíros Akadémia, a Nyugati-csoportban pedig Szekszárd-Pécs, Sopron-Széchenyi KA mérkőzésekre kerül sor a hétvégén.

A csapatok oda-visszavágós mérkőzéseken döntik el a helyezéseket, a felsőházi rájátszásba pedig az első négy-négy csapat kerül be. Az alapszakasz egymás elleni eredményeit a csapatok tovább viszik a felsőházba.

A részletes műsort az alábbi linkeken tekinthetik meg:

Fiú kadett: http://www.kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu16&year=x1415

Leány kadett: http://www.kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu16&szakaszid=39&year=x1415

Fiú junior: http://www.kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu18&szakaszid=17&year=x1415

Vármegyei szövetségek