03
Oct
2014
Leány junior és serdülő: megkezdődik a bajnokság
2014. október 3.  |  23:46
A leány junioroknál és a serdülőknél is megkezdődik a hétvégén a 2014-2015-ös szezon. A leány junioroknál két kiemelt és négy regionális csoportban játszanak a csapatok. A Kiemelt A-csoportban a Csata és a Zsíros Akadémia, valamint a Sopron és a PEAC csap össze a hétvégén, a Kiemelt B-csoportban pedig Széchenyi KA-Vasas és Szekszárd-MTK mérkőzéseket rendeznek.

Az alapszakaszban a csapatok oda-visszavágós körmérkőzéssel döntik el a helyezéseket. A kiemelt csoportok első három-három helyezettje a Piros-csoportban folytathatja és automatikusan bekerül a bajnokság döntőjébe.

A Fehér- és Zöld-csoportokba a kiemelt csoportok 4. helyezettjei és a regionális csoportok győztesei kerülnek, a rájátszásban pedig körmérkőzéssel döntik el a helyezéseket. A csapatok az alapszakasz egymás elleni mérkőzéseinek eredményeit magukkal hozzák a rájátszásba.

A leány serdülőknél sorra kerülő négy alapszakasz-fordulóból az elsőt ezen a hétvégén rendezik meg. A csapatok a területi elvek, az elért pontok és korábbi ellenfelek figyelembe vételével (a 4 forduló alatt egy csapat maximum kétszer játszhat ugyanazzal a csapattal) találkoznak három-, illetve négycsapatos tornákon.

A négy alapszakasz-fordulót követő selejtező felsőházába az alapszakasz első nyolc helyezettje kerül be, az alsóházba pedig a 9-24. helyen záró csapatok. Itt a főtáblára jutás lesz a tét.

A részletes műsort az alábbi linkeken találják meg:

Leány junior: http://www.kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu18&year=x1415

Leány serdülő: http://www.kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu14&year=x1415

Vármegyei szövetségek