Elégedetlen edzők
14
May
2014
Elégedetlen edzők
2014. május 14.  |  18:28
Nagy iramban, de idegesen kezdett a két alacsony szerkezetű együttes. Az első negyedben a betörésekből vagy a palánk alá jó ütemben belépő, vagy a kosártól távolabb helyezkedő társakat ügyesen megjátszó bajaiak vezettek. Az inkább játékosai egyéni képességeire építő körmendiek rendre egyenlítettek, döntetlennel zárult az első 10 perc. 

A második elején a Körmend szerzett 4 pontos előnyt, fordult a kocka, a Baja futott ellenfele s az eredmény után. A szakasz közepén feljöttek 1 pontra a Sugovica-partiak, majd gyorsan eladtak 2 labdát, s ismét nagyobb lett a körmendi előny. A félidő hajrájában a bajai zóna ellen beesett 2 körmendi tripla. Az alacsonyabb ám "masszívabb" bajai fiúk a körmendi palánk alatt megszerzett lepattanók utáni kosarakkal tartották magukat, szünetben 7 ponttal vezetett a Körmend. 

Szünet után egy ideig felváltva estek a kosarak, majd a védekezésén keményítő bajai csapat 2 pontra feljött. A Körmend tudott újítani, a negyed végén két triplát is bedobott Molnár, így a szakasz végén maradt a 7 pontos vasi előny - amennyi szünetben is volt. 

A záró szakasz elején Laczó is beemelt egy hármast, 10-re nőtt a különbség. A végül 19 pontot és 23 lepattanót szerző Pálkerti vezérletével még visszajött a Baja, de 2 perccel a vége előtt egy újabb körmendi tripla megpecsételte a sorsát. 

Szalai János: - Tipikus döntő-első meccs volt. Sajnos a motiváltsággal éreztem némi problémát, végül játékosaink jobb egyéni képességei révén tudtunk a lelkes, szívósan, nagy akarattal küzdő bajai csapat fölé kerekedni. 

Cservék Csaba: - A fiúk nem igazán hitték el, hogy nyerhetnek - pedig győzhettek volna. Sajnos nagyon enerváltan játszottunk, kritikus helyzetekben sok labdát adtunk el, gratulálok a Körmendnek.