Szalay Ferenc köszöntője
13
May
2014
Szalay Ferenc köszöntője
2014. május 13.  |  20:44
Kedves Sportbarátok!  

Amikor fiatal kosaraspalántákat nevelünk, az elsődleges célunk nem az eredményesség, hanem hogy képzett, technikailag és taktikailag is komoly feladatokat megoldani tudó ifjak kerüljenek a felnőtt keretekhez. A kadett korosztálynál sincs ez másként, ám itt a kisebbekhez viszonyítva nagyobb jelentősége van a sikernek is. Az innen kikerülő gyerekek ugyanis már a nagycsapatok közvetlen közelébe kerülnek, a legügyesebbek hamarosan velük is edzhetnek. 

Persze addig még sok feladat vár mindenkire, de a kadett döntők látványban, megoldásokban, már egyre inkább idézik a versenysportot. Az idei fináléhoz kiváló körülményeket biztosítanak a szervezők, ehhez egy kiegyenlített, erős mezőny is párosul, tehát joggal várhatunk színvonalas mérkőzéseket. 

Akárki is lesz a győztes, a magyar kosárlabda mindenképpen gazdagodik számos tehetséggel, akiktől pár év múlva a férfi bajnokság színvonalának emelését is várjuk majd. Ehhez kívánok a csapatoknak erőt, kitartást és sok-sok munkát, hiszen jó játékos csak abból lesz, aki meg is dolgozik érte! 

Szalay Ferenc 
MKOSZ-elnök