Megtiszteltetés, hogy magyar állampolgár lehetek! – interjú Obie Trotterrel
23
Jun
2011
Megtiszteltetés, hogy magyar állampolgár lehetek! – interjú Obie Trotterrel
2011. június 23.  |  18:53
A Szolnoki Olaj eddigi légiósa marad még egy évet a klubnál és nyáron a magyar válogatottban is bemutatkozhat.

– Nehéz döntés volt második állampolgárságnak felvenni a magyart?

– Egyáltalán nem. Amikor szóbakerült, azonnal igent mondtam. A nemzeti csapatban játszani hatalmas megtiszteltetés és csak keveseknek adatik meg ez a lehetőség. Egyszerűen nem utasíthattam vissza a magyar állampolgárságot.

– A hivatalos eljárás lezajlott, a sajtótájékoztató is megvolt. Mi következik most?

– Rövid időre visszautazom az Egyesült Államokba. Kicsit pihenni fogok, de az edzésekkel nem állok le, hiszen július elején már jövök vissza Magyarországra és beszállok a válogatott felkészülésébe. A szakmai stábtól ráadásul már edzésprogramot is kaptam...

– Azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a keret nagyrészét jól ismered. Milyen ez a magyar csapat?

– Nagyon tehetséges és sokra hivatott játékosokból áll a válogatott. Sokuk ellen játszottam, most érdekes lesz, hogyan fogunk tudni együtt dolgozni. Nincs bennem kétség, megtaláljuk a közös hangot a pályán és a pályán kívül egyaránt és bízom benne, hogy sok örömet fogunk tudni szerezni – már idén nyáron – a szurkolóknak.

– A júliusi és az augusztusi válogatott program már adott, de hogyan tovább?

– Az már biztos, hogy maradok még egy szezont Szolnokon, de előtte még szeretnék pályára lépni szeptemberben az Európa-bajnokságon! Akkor lennék elégedett, ha kijutnánk. Bármelyik csoportba is kerülünk, ott nagyon kemény meccsek várnak ránk. Az csak plusz motivációt jelent, hogy NBA-s rutinnal rendelkező játékosok ellen játszhatunk, Európa legjobb csapataival mérhetjük össze magunkat. Alig várom már! Persze ehez az kell, hogy először sikeresen kvalifikáljuk magunkat a finnek és a portugálok ellen.

– És hogy állsz a magyar nyelvvel?

– Nem túl jól, de dolgozom rajta. Elképesztően nehéz nyelv, az biztos...

Vármegyei szövetségek