20
Dec
2007
Területi Szövetségek Országos Értekezlete
2007. december 20.  |  09:33


Az értekezletet Dr. Sterbenz Tamás MKOSZ fõtitkár nyitotta meg, majd Gyõrfi János, az ÖTM stratégiai osztályvezetõje adott tájékoztatást a szakállamtitkárság sportstratégiájáról és a kistérségek támogatási lehetõségeirõl.



Az MKOSZ fõtitkára ezt követõen beszámolt az MKOSZ jelenlegi tevékenységérõl, gazdasági helyzetérõl, a versenyrendszerekkel kapcsolatos tervezett változtatásokról, a törvényes mûködéshez szükséges lépésekrõl, melyekben a területi szövetségeknek kulcsszerepük van.



Bodnár Péter, az MKOSZ Titkárságának vezetõje ismertette, milyen segítséget kér az országos szövetség az MKOSZ új tagnyilvántartásának felállításához, illetve kérte a Területi Szövetségeket, hogy az Alapszabálynak megfelelõ mûködéshez szükséges Taggyûlést a lehetõ leghamarabb tartsák meg.



Horváth Frigyes, az MKOSZ elnökségének tagja elmondta, milyen szerepet játszanak a Területi Szövetségek az MKOSZ tervezett stratégiájában, milyen segítséget szeretne az MKOSZ nyújtani, és milyen elvárások fogalmazódnak meg a Területi Szövetségek felé.



Szaniszló Sándor, az Amatõr Alszövetség elnöke tájékoztatta a jelenlévõket, hogy az MKOSZ átalakulása közben milyen problémákkal szembesült az amatõr szféra. Ezzel összefüggésben a felszólaló megyei szövetségi képviselõk megerõsítették, hogy rendkívül nehéz pénzügyi helyzetben vannak, az MKOSZ által lecsökkentett feladatok csökkenõ bevételt eredményeznek, az Alapszabály szerinti átalakulás pedig további nehézségeket okozhat (pl. megyei támogatás megvonása, stb..).



Bácskai Kornél a Nyilvántartási és Átigazolási Rendszer tapasztalatiról és fejlesztésérõl adott beszámolójában megköszönte a Területi Szövetségek munkáját, hiszen a szezon kezdete óta kizárólag általuk végzett igazolási-átigazolási folyamatok (a néhány korábbi, szkeptikus véleménnyel ellentétben) gyakorlatilag fennakadás nélkül zajlanak.



Az értekezlet zárása elõtt a jelenlévõk megegyeztek, hogy az MKOSZ és a Területi Szövetségek közötti kapcsolattartás a jövõben rendszeresebbé és szorosabbá válik.


Vármegyei szövetségek