Nemzetközi tornát nyertek a Soproni Tigrisek U12-es fiai
24
Apr
2019
Nemzetközi tornát nyertek a Soproni Tigrisek U12-es fiai
2019. április 24.  |  17:30
Idén először rendezték meg Svájcban a nemzetközi kenguru tornát, melyen a Tigrisek két csapata is részt vett, és nemcsak részt vett, hanem az A csapat el is hódította a kupát.

Hat fiú együttes (Svájvból, Franciaországból, Németországból) indult ezen a húsvéti sportrendezvényen Genfben. A Tigrisek mind a négy csoportmérkőzését megnyerte, majd az elődöntőben francia ellenfelét legyőzve a Dirk Nowitzki által fémjelzett Würzburg Akadémiával játszotta a döntőt. A színvonalas fináléban 10 ponttal győztek Halász Tamás edző tanítványai.

A Soproni Tigrisek A csapatából a torna All-Star ötösébe két játékos is bekerült Tallós Levente és Flasár Zalán személyében. Levente ezen felül az egész rendezvény MVP címét, vagyis a legjobb játékosa címet is elnyerte.

Halász Tamás edző:

Nagyon boldog vagyok és büszke a fiúkra, nemcsak arra a tíz emberre, akik az A csapatban szerepeltek most kint a tornán, hanem azokra is, akik itthon maradtak vagy esetleg a B csapatban játszottak most. Együtt dolgozunk egész évben, ez egy közös siker. Óriási dolog ez számomra is, hiszen több nemzetközi tornán vettem már részt U12-es csapataimmal, és elsőt helyet még soha nem sikerült szerezni, csak bosszantó egypontos vereség után ezüstöt. Külön gratulálok különdíjasainknak, nagyon ügyesek volt.


Genfben, a tornagyőzelem után, húsvét hétfőn a Tigrisek U12-es csapatát a FIBA székházban fogadta Andreas Zagklis, a FIBA Főtitkára. A fiatal kosarasoknak nagy élmény volt megtekinteni a kosárlabda múzeum relikviáit, a kezdetek és a múlt emlékeit. Az interaktív kiállításon nagy élményhez jutottak a srácok.

Külön megtiszteltetés volt, hogy a Tigrisek elnöke, Nagy Tamás személyesen is találkozhatott a főtitkár Úrral, aki pár nappal ezelőtt Sopronban járt a női Final Fouron.

 

Fotó - Nagy Tamás

Vármegyei szövetségek