Férfi NB I: A középszakasz utolsó előtti fordulója következik
09
May
2018
Férfi NB I: A középszakasz utolsó előtti fordulója következik
2018. május 9.  |  09:30
Szerda este fél héttől a Szolnokot fogadja az Alba a felsőház 9. fordulójában. A fehérváriaknak ez lesz az utolsó meccsük a középszakaszban, és csakis győzelem esetén marad esélyük a második hely megszerzésére. A Tisza-partiak mindenképp első helyről várják a rájátszást. Sir’Dominic Pointer a combhajlító-izmával bajlódik, az ő játékéra biztosan nem számíthat Braniszlav Dzunics, csakúgy, mint a másik oldalon Dragan Alekszics Polyák Lászlóra.

A felsőház másik mérkőzésén újra vasi rangadót rendeznek. Tétje - a presztízsen kívül - már csak a szombathelyieknek lesz, hiszen a Körmend helyezése már nem változhat, míg a Falco még lehet akár második, akár harmadik is. A középszakaszban a piros-feketék eddig az összes idegenbeli meccsüket elveszítették, hazai pályán is csak egyszer, az Alba ellen tudtak nyerni (92-87). A vendégeknél lesz hiányzó: Horti Bálint még biztosan nem játszhat, de Andre Hollins is sérüléssel bajlódik.

A középházban a Pécs a hatodik helyért hajt, míg az ASE célja a rájátszást érő pozíció megszerzése. Csirke Ferenc együttese öt zsinórban megnyert találkozó után kapott ki legutóbb Zalaegerszegen 87-74-re, Schmidt Béla tanítványai pedig kezdenek magukra találni, előbb a Kaposvárt verték meg otthon (82-73), majd Szegeden arattak győzelmet (96-82). Veljko Budimir szereplése nyaksérülése miatt kérdéses, Marino Sarlija viszont akár vissza is térhet.

A ZTE és a Kaposvár is a rájátszásba igyekszik. Bencze Tamás alakulata egyre jobb formába lendül, hiszen legutóbbi három mérkőzésén rendre győzelmet aratott. A Kaposvár két vereséget számlál egymás után, előbb a Dél-dunántúli El Classicót veszítette el hazai pályán (73-78), majd Pakson kapott ki (73-82). A zalaiaknál Benke Szilárd már legutóbb is sérülten játszott, az, hogy most mennyit fog tudni vállalni, csak rajta múlik.

Férfi NB I. felsőházi középszakasz, 9. forduló
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Egis Körmend szerda 18:00
Alba Fehérvár - Szolnoki Olaj KK szerda 18:30

Középházi középszakasz, 9. forduló
Pécsi VSK-VEOLIA - Atomerőmű SE szerda 18:00
Zalakerámia ZTE KK - Kaposvári KK szerda 18:00

Vármegyei szövetségek