2023/24 - Zsíros Akadémia Kőbánya – Tarr KSC Szekszárd 68-56
20
Apr
2024
2023/24 - Zsíros Akadémia Kőbánya – Tarr KSC Szekszárd 68-56
2024. április 20.  |  12:45
A Nemzeti Leány Junior Bajnokság „A” döntőjének második napja a Zsíros Akadémia Kőbánya és a Tarr KSC Szekszárd összecsapásával indult. Fej fej mellett haladtak a csapatok az első percekben, majd a Zsíros Akadémia Kőbányának 5 csapathibája gyűlt össze, így büntetővel is növelni tudta előnyét a Szekszárd. Kófiás Jana hárompontosával 10 pontra húzott el ellenfelétől a tolnai gárda a negyed végére. A második játékrészben pontatlanabbul játszott a Zsíros Akadémia, három perccel a félidő vége előtt ismét összegyűlt az 5 csapathibája. 10 pontnál távolabb azonban nem tudott meglépni Studer Zsuzsa gárdája, 26-36-os eredménnyel mehettek a nagyszünetre a csapatok.
 
A második félidőt jobban kezdte a Zsíros Akadémia, már csak 4 pont volt a Szekszárd előnye, amikor időt kért a tolnai vezetőedző. 5 és fél perccel a negyed vége előtt ezúttal a vendégek gyűjtötték be az ötödik csapathibájukat, de remek védekezésüknek és Csákvári hárompontosának köszönhetően ismét 10 pontra nőtt az előnyük (38-48). A negyed végére újra rákapcsolt a Zsíros Akadémia, Zwick és Pásztor találataival mindössze 3 pontnyi különbséggel fordulhattak a felek az utolsó 10 percre. Az utolsó játékrész második percében Fodor triplájával egyenlített, majd Zwick duplájával átvette a vezetést a Zsíros Akadémia, Studer Zsuzsa időkéréssel próbálta rendezni a szekszárdi sorokat. Hamar összegyűlt azonban a kék-fehérek ötödik csapathibája, Fodor és Szeles büntetőivel már 7 ponttal vezettek a kőbányaiak.
 
Sokat javult a Zsíros Akadémia dobószázaléka az utolsó negyedre, remekült szedték a sárga mezes játékosok a lepattanókat is, szekszárdi oldalról pedig nem sikerült pontra váltani a távoli kísérleteket. Kevesebb mint egy perccel a lefújás előtt Bodnár Nóra triplájával el is dőlt a találkozó, nem érkezett válasz szekszárdi oldalról, nagyszerű fordítást követően 67-56-os győzelmet aratott és vasárnap az ötödik helyért játszhat végül a Zsíros Akadémia Kőbánya. 
 
 
Zsíros Akadémia Kőbánya – Tarr KSC Szekszárd 68-56 (15-25, 11-11, 21-14, 21-6)
 
Nemzeti Leány Junior Bajnokság "A" döntő 2024 
Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos Pálya
Játékvezetők: Tóth Kitti, B. Németh Kristóf, Koller István
 
Zsíros Akadémia Kőbánya: Pásztor 12, Fodor 26/6, Szeles 6, Takács, Bodnár 13/6. Csere: Sárközi, Zwick 10, Kemény 1. Edző: Tatár István.
 
Tarr KSC Szekszárd: Csákvári 12/6, Hencsik 13/3, Szücs 11, Rácz 3/3, Nyári 14/3. Csere: Baka, Kófiás 3/3, Schiefer, Csapó. Edző: Studer Zsuzsa.
 
 
Tatár István: Borzalmas első félidő után megtaláltuk a szívünket és a becsületünket, holnapra megtanulunk kosárlabdázni is. 
 
Studer Zsuzsa: Nagyon csalódott vagyok, mert kezünkben volt a meccs. A második félidei teljesítményünk kritikán aluli volt. Zóna ellen szépen kijátszottuk a helyzeteket, de semmit nem dobtunk be. A legnagyobb probléma a lepattanózással volt. Jobban akarta az ellenfelünk a győzelmet, gratulálok Nekik!

Vármegyei szövetségek