Csapatkapitány interjúk: Dúl Panka - TFSE-MTK
06
May
2024
Csapatkapitány interjúk: Dúl Panka - TFSE-MTK
2024. május 6.  |  17:10

A TFSE kapitánya szerint fontos, hogy a lehető legjobb környezetben, társaságban folyjon a munka.

 

- Mit jelent számodra, hogy csapatod kapitánya lehetsz?

Nagyon nagy felelősség és megtiszteltetés is egyben. Még ha elsőre meg is ijesztett a gondolat, hogy ez mekkora nyomás, mellette nagyon jól is esett, mivel a csapat engem bízott meg ezzel és belém fektették a bizalmukat.

 

- Kitől örökölted meg ezt a titulust és mit tanultál tőle erről a szerepkörről?

Theodoreán Alexandrától örököltem meg, aki tényleg hatalmas példakép mind a pályán, mind azon kívül. Megtanultam tőle, hogy a pályán és a pályán kívül is ugyanúgy csapatkapitány az ember és bármikor támasznak kell lennie a csapata számára.

 

- Hogyan írnád le a vezetési stílusodat?

Nyilván ezt a többiek biztos jobban el tudnák mondani, de én demokratikusnak írnám le magamat. Próbálok legtöbbet inkább a csapat lelkére, kedvére hatni, mert úgy gondolom, hogy a legjobb munkát a legjobb környezetben, társaságban lehet elérni.

 

 

- Milyen módszerekkel szoktad motiválni a társaidat?

Próbálom feldobni őket, hülyéskedéssel, viccelődéssel, viszont szerencsére nálunk a motivációval nincsen probléma és nincs hiány. Alapjáraton nyilván buzdítom a csapatot, játékosokat mind edzésen mind pedig meccsen, de ebből a feladatból mindenki kiveszi a részét.

 

- És te miből meríted a motivációdat leginkább?

A csapattársaimból egyértelműen és a közösen kitűzött céljainkból.

 

- Mi volt a legnagyobb kihívás, amivel eddig kapitányként szembesültél?

Volt pár rosszabb szériánk. Az abból való kilábalást, illetve mikor sérült voltam, hogy hogyan tudok ilyen helyzetben is segítségére lenni a csapatnak.

 

 

- Mely tényezők szükségesek a csapategység kialakulásához?

Jó környezet, jó társaság. Empatikus, kedves, jó indulatú motivált játékosok és egy közös cél.

 

- Kiket tartasz példaértékű csapatkapitánynak a kosárlabda és más csapatsportok világából, és miért?

Inkább ebben a témában a saját tapasztalataimra szeretnék hagyatkozni. Ezért Theodoreán Alit és Laklóth Annust mondanám. Mivel elég fiatalon kerültem az NB I.A közegébe, ezért nagyon fontos volt a “tyúkanyó” / példakép szerep betöltése, amibe ők nagyon jól illeszkedtek. Mindenben motiváltak és szerették volna, hogy jobb legyek, ahogy a csapat is és segítettek is nagyon sokat.

 

- Szerinted mi egy csapatkapitány 3 legfontosabb tulajdonsága?

Empatikusság. Lehessen rá számítani a legnehezebb helyzetekben is és aki kiáll mindenkiért és mindenki mellet a csapatban.

 

- Végezetül mit üzensz a csapattársaidnak és a szurkolóknak?

A csapatomnak, hogy mindenkire nagyon büszke vagyok! Köszönöm nekik ezt a szezont és a java még hátra van. Higgyetek magatokban! A szurkolónak pedig szintén köszönet és várjuk őket mindenképp a meccseinkre a rájátszás végéig! Ők a legjobbak! Hajrá TF!

 

Vármegyei szövetségek