Tippmix Férfi NB I: Az OSE kiharcolta a bennmaradást
08
May
2024
Tippmix Férfi NB I: Az OSE kiharcolta a bennmaradást
2024. május 8.  |  20:22
Százat dobott az OSE a Kecskemétnek
 
Szorosan indult a találkozó, a negyed közepén Stevenson, majd Riddley duplája után 12-7-re vezetett az Oroszlány. A Kecskemét több támadást is elrontott, majd Lukovics törte meg a kosárcsendet egy triplával. Két perccel a vége előtt Stevenson újabb kettesével alakult 17-10-re az állás, a hátralévő két percben még Lukovics zárt sikerrel egy akciót (17-12).
 
Az első negyedbeli visszafogottabb támadójáték után a második negyedben magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a csapatok. A hazaiak szekerét Riddley húzta, a vendégek Wittmann kosarával zárkóztak. Illés triplája után 41-27-re vezetett az OSE, a kecskemétieknek nem sikerült megtörnie a hazai lendületet. A félidőre 18 pontos előnyt harcolt ki magának az OSE (50-32).
 
Két percet kellett várni arra, hogy a 20 pontos különbség is meglegyen a második félidő elején, ekkor a kezdeti kosárváltás után Gholston dobott be egy hármast. A különbség csak nőtt, Thomas pontjai után már 69-41 állt az eredményjelzőn, a Kecskemét Bogues nyolc pontjával próbálta tartani a lépést. Közelebb azonban nem sikerült kerülniük, 20 pontos hazai előny mellett várhatták a csapatok a folytatást (75-55).
 
A záró etapban még az is belefért, hogy az OSE kiengedjen egy kicsit, és csökkentse a különbséget a Kecskemét. Győzelmüket semmi nem veszélyeztette, az utolsó percben Gholston triplájával a századik pontot is megszerezték a hazaiak és megérdemelt győzelmet arattak (100-87).
 
MVM-OSE Lions - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 100-87 (17-14, 33-18, 25-23, 25-32)
 
Alsóházi rájátszás, 7. forduló
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs,, Győrffy P., Jakab L. (Fekete László)
 
OSE: Riddley 26, Gholston 26/15, Szabadfi 2, K. Thomas 19/6, Polutak 6. Csere: Werner -, Ruják 5/3, Illés 3/3, Stevenson 13/3, Balsay -.
 
Kecskemét: Sinik 7/3, Wittmann 11/3, Ivkovics 3/3, Lukovics 13/3, Karahodzics 4. Csere: Tóth P. 3/3, Körmendi B. -, Bogues 31/15, Tóth B. 5/3, Kucsera 2, Dramicsanin 8/3.
 
 
 
Hiába vezetett 18 ponttal is, kikapott a Kaposvár a Paks ellen
 
Túlzás volna azt állítani, hogy óriási tempóban indult az összecsapás, Koprivica dobott be két büntetőt másfél perc elteltével. Halmai kettese után Clarance triplájával iratkozott fel a táblára a Paks, Eaddy tempóját Géringer triplája követte (6-6). Eaddy dobta ezt vissza azonnal, Ihring egy pontot a vonalon hagyott, Filipovity hármasával már 5 ponttal állt jobban a Kaposvár. A visszatérő Wooten köszönt be, Koprivica dobott középtávolit, Ihring pedig 2+1-et csinált. Filipovity újabb hármast sülyesztett el, Puska távoli találata után pedig időt is kért Sebastjan Krasovec (20-12). Már 10 pont volt a differencia mire Clarance lezárta az ASE rossz sorozatát, Koprivica tolta be Wootent és a negyed végét is a Kaposvár bírta jobban, így egy negyed után 15 ponttal vezetett Dalibor Damjanovic csapata. 29-14
 
Kovács és Jackson váltott kosarat, Nicholson kettese után 5-0-s szakaszt produkáltak a hazaiak, a Paks így ismét időt kért. Wooten szerzett sorozatban négy pontot, Jean-Marie zsákolt, Nicholson egy büntetőt dobott be (38-23). Clarance volt pontos távolról, a Kaposvár időt kért, Eaddy sem hibázott. Kucsera folytatta a triplák sorát, Koprivica dolgozott remekül a festékben, a KKKK pedig egy jó sorozattal már 18 ponttal is vezetett, Sövegjártó talált be a sarokból.  A félidő utolsó két percében jelentősen nem változott a különbség, a Kaposvár 17 pontos előnnyel mehetett a nagyszünetre. 53-36
 
A második félidőt az Atomerőmű SE kezdte jobban, Eilingsfeld kettő, Wooten négy pontot szerzett, Dalibor Damjanovic pedig ismét időt kért. A vendégeknek ezután több lehetősége is volt tovább zárkóznia a vendégeknek, de Koprivica és Eaddy lezárta a Kaposvár rossz sorozatát. Nicholson találta meg Eilingsfeldet, Clarance zsákolt, Nicholson fejezett be egy gyorsindítást, így megint időt kértek a hazaiak (56-50). Wooten maradt üresen a palánk alatt, Jackson triplája úgy kellett a Kaposvárnak, mint egy falat kenyér, Jean-Marie kettesére Clarance felelt három ponttal. Nicholson zsákolt hatalmasat, Eilingsfeld triplájával 61-60-nál egy pontra jött fel a Paks. A negyed utolsó két pontja is a vendégeké volt, így a mérkőzés folymán először az ASE állt jobban. 61-62
 
A negyedik negyed első kosarát Koprivica szerezte, Halmai dobott be két büntetőt, Clarance egy 2+1-es akcióval egalizált. Négy pontot szerzett gyorsan a hazai csapat, Nicholson egy pontot a vonalon hagyott, Halmai triplája után időt kért a Paks (72-66). Nicholson talált be kintről, Filipovity zsákolt, majd ismét Nicholson következett. Eilingsfeld triplája után 74 pontnál ismét utolérte ellenfelét az ASE, Filipovity háromból két büntetőt dobott be, aztán kettőből kettőt (78-74). Ihring célzott pontosan távolról, Koprivica tolta be Nicholsont, Wooten zsákolt. Koprivica újabb kettese után időt kért Sebastjan Krasovec, három pont volt a differencia és két és fél perc volt hátra ekkor. Ihring értékesített két büntetőt, ziccerével pedig átvette a vezetést a vendég gárda. Egy perccel a vége előtt Eilingsfeld vágott be egy nagyon távoli, utolsó másodperces hármast, Dalibor Damjanovic 4 pontos hátrányban kért időt. A Kaposvár nem talált be Clarance pedig lezárta büntetőivel a kérdéseket, a Paks nagy fordítással nyert Kaposváron. 82-88
 
Kometa Kaposvári KK - Atomerőmű SE 82-88 (29-14, 24-22, 8-26, 21-26)
 
Alsóházi rájátszás, 7. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
Játékvezetők: Benczur Tamás, Makrai Márton, Fodor Attila (dr. Gincsai János Péter)
 
Kaposvár: Eaddy 13/6, Halmai 7/3, Filipovity 19/9, Jackson 9/3, Koprivica 24. Csere: Krnjajski 3/3, Jean-Marie 4, Puska 3/3.
 
Paks: Ihring 17/3, Clarance 20/9, Géringer 3/3, Nciholson 13/3, Knowles -. Csere: Wooten 14, Eilingsfeld 13/9, Kucsora 3/3, Sövegjártó 3/3, Kovács 2.
 
 
 
Nem volt esélye a Körmendnek Szegeden
 
8-7-ig a Körmend tartott előrébb a mérkőzés első perceiben, majd Cohill büntetőjével egyenlített a Szeged. Doktor két triplájával ismét magához ragadta a vezetést és a kezdeményezést a vendég csapat, majd Bognár büntetőjével és Zsíros hárompontosával próbálta tartani a lépést a hazai csapat. Woolridge kosarával 22-22-nél egál lett a találkozó állása, majd a vezetést is átvették a szegediek az első negyed végén (26-24).
 
Tartotta előnyét a Szedeák, sőt a 13. percben Zsíros újabb hárompontosa után 33-26-ra vezettek. Tolbert és Konate pontjaival kapaszkodott a Körmend, de Locke sikeres akcióinak köszönhetően már 10 pont felett állandósult a különbség. Doktor és Ferencz kosaraival visszajött lőtávolságon belülre a vasi csapat, de a félidőben így is hét ponttal tartottak előrébb a hazaiak (44-37).
 
A harmadik negyedben még magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a Szedeák, és magabiztosan nyerte a játékrészt. A 25. percben már 61-41 állt az eredményjelzőn, ami egyben azt is jelentette, hogy ezt a szakaszt 17-4-re nyerte a hazai csapat. Woolridge továbbra is eredményesen támadta a gyűrűt, a körmendieknek pedig nem volt válasza. Az utolsó negyed előtt 24 pont volt a szegediek előnye (75-51).
 
A záró tízperc már nem tartogatott fordulatot, ezt a negyedet is behúzta a Szeged. Mindkét oldalon lehetőséghez jutottak a csere játékosok. Végül a száz pontot nem sikerült elérnie a hazai csapatnak, de aligha lehetnek szomorúak a sima győzelmüket tekintve (98-69).
 
SZTE-Szedeák - Egis Körmend
 
Alsóházi rájátszás, 7. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, dr. Mészáros Balázs, Lengyel Ádám József (Páli dr. Kálmán)
 
Szeged: Woolridge 20, Locke 18/3, Cohill 4, Bognár 15/3, Lake 11. Csere: Mokánszki -, Mayer -, Mucza 9/6, Laluska -, Zsíros 11/9, Balogh S. 3, Bailey 7/3.
 
Körmend: Doktor P. 15/9, Takács K. 2, Morgan 5/3, Tolbert 7, Konate 21. Csere: Schmera 2, Ferencz 7/3, Geröly -, Herczeg -, Djogo 6, Kiss M. 4.

Vármegyei szövetségek