2022/23 - NKA Pécs/A - Csata DSE/A 73-43
02
Jun
2023
2022/23 - NKA Pécs/A - Csata DSE/A 73-43
2023. június 2.  |  16:35

A pécsi Mészáros Ágota két büntetője, majd hárompontosa indította a Nemzeti Leány Kadett „A” Döntő második találkozóját, pécsi oldalról a kemény védekezés mellé eredményes támadójáték párosult, amit időkéréssel próbált megállítani a Csata DSE. A parádés pécsi közönség szurkolását élvező NKA Pécs/A gárdája jól lepattanózott, 23-10-es hazai vezetéssel ért véget az első negyed. A második negyed elején mindkét oldalról pontatlan kísérletek érkeztek, de az NKA Pécs/A tovább tudta növelni előnyét, Kecsmárik Olívia Anna sikeres középtávolijával már 20 pont volt az előnye Szentpáli Gergő csapatának. Mányoky Fanni időkérése sem tudta megállítani a Pécset, Mészáros Ágota megszerezte második hárompontosát is. 23 pontos pécsi előnynél Szentpáli Gergő is időt kért, tanítványai pedig még magasabb fokozatra kapcsolva 41-15-ös vezetéssel vonulhattak a félidőre.

A szünet a Csatának jött jobban, csökkenteni tudta hátrányát a harmadik negyed elején, Szentpáli Gergő időt is kért. Fontos labdákat szerzett a Csata, amely értékesíteni tudta helyzeteit, Németh Lili kosarával már 20 pont alá csökkent a különbség. A következő pillanatok a távoli dobásoké voltak: pécsi oldalról Bojtár Bettina Beáta, a Csata együtteséből pedig Zakor Izabella szerzett hárompontost. Halmágyi Kitti dupláját követő büntetőjével zárult a negyed (54-33). A negyedik játékrész pontszegényen indult, a rohanást pécsi időkérés állította meg 3 perccel a találkozó vége előtt. Kecsmárik Olívia Anna hárompontosával 30 pontra nőtt a különbség a végére: 73-43-as sikert aratott az NKA Pécs/A együttese.

 

NKA Pécs/A – Csata DSE/A 73-43 (23-10, 18-5, 13-18, 19-10)

NKA Pécs/A: Mészáros Ágota 22/9, Bojtár Bettina Beáta 14/6, Kecsmárik Olívia 12/3, Gréts Dalma 9/3, Halmágyi Kitti 7, Takács Mirabel 3/3, Babovics Anja 2, Török Arina 2, Kropp Anna 2, Csirke Petra Panna, Puskás Lili, Ikládi Anna

 

Csata DSE/A: Németh Lili 13, Halmy Panka Petra 7/3, Zakor Izabella 7/3, Biczó Panna 5, Vágó Lili 4, Lipcsik Anna 3/3, Albert-Tóth Léna 3, Ihring Orsolya 1, Ferletyák Zita, Végh Viktória Kitti, Betancourt-Szepessy Marléne, Schmid Sophie

 

Szentpáli Gergő (NKA Pécs/A):

Egy ilyen lebonyolítási rendszerben mindig fontos és nehéz az első mérkőzés, de úgy gondolom, hogy magabiztosan vettük az akadályt. A védekezésünk volt a kulcs, amit elterveztünk, sikerült is megvalósítanunk, ezzel a mentalitással kell játszanunk tovább, innentől pedig már csak a holnapi elődöntőre koncentrálunk. Sok sikert kívánok a Csatának!

Mányoky Fanni (Csata DSE/A):

Sajnos nem sikerült meglepetést okoznunk a válogatott játékosokkal felálló pécsi csapat ellen. Gratulálok az ellenfelünknek, dolgozunk tovább!

Vármegyei szövetségek