2022/23 - Kecskeméti KA/A - DVTK Akadémia/A 56-52
02
Jun
2023
2022/23 - Kecskeméti KA/A - DVTK Akadémia/A 56-52
2023. június 2.  |  16:32

 

A diósgyőri Márkusz Gitta kétpontosával indult a Nemzeti Leány Kadett Bajnokság „A” Döntője, az első percekben érezhető volt a csapatok izgatottsága, néhány pontatlanságot követően azonban a DVTK 8 pontos előnyre tett szert többek között Poczkodi Zsófia Elena hármasának köszönhetően, amelyet kecskeméti időkérés követett. Pontszegény perceket követően a Kecskemét büntetőből és ziccerből is szépíteni tudott, a DVTK pedig cserékkel frissítette csapatát, de a Kecskemét tovább tudott zárkózni és már csak két pont volt a hátránya, amit Samu Petra büntetője egyre csökkentett az első negyed végére (10-11). A második negyedet Poczkodi Zsófia Elena hármasa indította, majd a Diósgyőr hatosa ziccerből is pontokat szerzett. 22-15-ös diósgyőri vezetésnél mindkét csapat cserélt, majd Sinka-Pálinkás Szofi két büntetőjével és Gergő Janka duplájával feljött 3 pontra a Kecskemét, így Vaszi Ádám időkéréssel rendezte a diósgyőri sorokat, 21-26-os eredmény mellett mehettek szünetre a csapatok. A harmadik játékrész elején lendületben volt a Kecskemét, amely Sinka-Pálinkás Szofi duplájának köszönhetően ki is egyenlített. A DVTK időkérése sem állította meg a Kecskemétet, ismét Sinka-Pálinkás Szofi percei következtek: először hárompontossal, majd egy duplával növelte csapata előnyét. A diósgyőriek élére ekkor Ocsenás Móna Petra állt, aki sikeres hárompontosával csökkentette csapata hátrányát. Az utolsó negyedre 43-36-os kecskeméti vezetéssel fordulhattak a gárdák. A záró játékrész elején a DVTK egy percen belül 5 pontot szerzett, majd 2 pontra is felzárkózott, Halmai Gábor időkéréssel igyekezett megállítani a diósgyőri menetelést, de 3 perccel a vége előtt Berzy Petra Sára hárompontosával visszavette a vezetést a DVTK. Sinka-Pálinkás Szofi és Samu Petra pontjainak köszönhetően 2 pontos kecskeméti előnnyel vághattak neki a csapatok az utolsó 2 percnek. Két támadásnyi idővel a vége előtt egyenlített a DVTK, de Sinka-Pálinkás Szofi megszerezte 24. pontját is, ezzel 36 másodperccel a vége előtt 2 ponttal vezetett a Kecskemét. Polyák Emili Zoé ziccerét követően már nem tudott szépíteni a DVTK, így óriás csatát követően a Kecskemét jutott a legjobb 4 közé (56-52).

Kecskeméti KA/A – DVTK Akadémia/A 56-52 (10-11, 11-15, 22-10, 13-16)

Kecskeméti KA/A: Sinka-Pálinkás Szofi 24/3, Gergő Janka 13, Samu Petra 7, Polyák Emili Zoé 5, Lengyel Anna 3, Bagi Evelin Lara 2, Viczián Réka 2, Nagy Zsófia, Varjú Róza

DVTK Akadémia/A: Poczkodi Zsófia 15/9, Berzy Petra Sára 10/3, Márkusz Gitta 8, Ocsenás Móna Petra 7/3, Salamon Vivien 6, Katona Csenge Zoé 2, Orbán Zsófia Mária 2, Deli Boglárka 2, Váraljai Viola

 

Halmai Gábor (Kecskeméti KA/A):

Nagyon kemény mérkőzés volt. Mindkét csapat jelesre vizsgázott a nyerni akarásból. A lányok mindkét oldalon felszántották a pályát. Gratulálunk a DVTK csapatának és további sok sikert kívánunk!

 

Vaszi Ádám (DVTK Akadémia/A):

Gratulálok a kecskeméti csapatnak! A végén mi sajnos nem tudtunk elegendő energiát mozgósítani velük ellentétben. Holnap tovább harcolunk!

Vármegyei szövetségek