2022/2023 - Zsíros Akadémia Kőbánya/A – KASI/A 79-87
20
May
2023
2022/2023 - Zsíros Akadémia Kőbánya/A – KASI/A 79-87
2023. május 20.  |  15:30
A mérkőzés első két negyede alapján úgy tűnt, hogy a végén a Zsíros Akadémia játékosai fognak majd örülni. A nagyszünetben 41-38 volt az állás, ám a folytatásban hamar kiderült, hogy a kaposvári fiúk semmiféleképpen nem akartak itt veszíteni! Kiváló harmadik negyedet produkált a KASI, amely állva hagyta ellenfelét, és jelentős előnyre tett szert: az utolsó felvonás előtt 55-68 volt az állás. Sejteni lehetett, hogy innen már nem lesz visszaút a péntek este hosszabbításos mérkőzést játszó Zsíros Akadémia számára. Nem is volt, a KASI 87-79-re győzött, s ennek köszönhetően vasárnap az ötödik helyért játszhat.
 
A mérkőzésen a Zsíros Akadémia játékosai, Nagy Ágoston (28 pont, 11 lepattanó, 11 kiharcolt fault) és Lantos Levente dupla-duplával zártak (12 pont, 12 lepattanó), míg a túloldalon Gáspár Benedek (20 pont, 18 lepattanó) és Dross Máté (23 pont, 10 lepattanó) segítették győzelemhez csapatukat.
 
 
Boronyai Zoltán, a Zsíros Akadémia Kőbánya/A vezetőedzője: – Sajnos a tegnapi, hosszabbításos meccs fizikailag és emberileg is sokat kivett a srácokból, amit nem volt időnk kipihenni, és a Kaposvár jobban is játszott, mint az eddigi összecsapásain. Gratulálok ellenfelünknek, holnap megpróbáljuk győzelemmel zárni a tornát!
 
Fodor Dénes, a KASI/A vezetőedzője: – A legnagyobb teljesítmény, amit el tud érni egy sportoló, hogy egy óriási pofon után felkel a padlóról, és a maximumot nyújtja! A csapatom nem csak felkelt a padlóról, hanem ismét bizonyította, hogy milyen játékerőt képvisel ebben a bajnokságban, amit a helyezésünk nem biztos, hogy tükröz majd. Idén négyből négyszer kaptunk ki a Zsíros Akadémiától, a legfontosabb pillanatban viszont sikerült nyernünk ellenük. Gratulálok az ellenfelünknek az egész szezonban nyújtott kiváló teljesítményéhez, nekünk a célunk az ötödik hely megszerzése lesz!

Vármegyei szövetségek