2022/2023 - Kecskeméti KA/A – Cívis KK Debrecen/A 80-87
20
May
2023
2022/2023 - Kecskeméti KA/A – Cívis KK Debrecen/A 80-87
2023. május 20.  |  12:30
Nagyon jól kezdték a debreceni fiatalok a Kecskemét elleni mérkőzést, az első negyedben fokozatosan megléptek ellenfelüktől, és végül 12 pontos előnyre tettek szert (15-27). Mint később kiderült, ez el is döntötte a meccset. A folytatásban ugyanis abszolút kiegyenlítetté vált a találkozó, a kecskemétiek ugyan minimálisan faragni tudtak a hátrányukból a nagyszünetig (38-47), de lőtávolon belülre nem tudtak kerülni. A harmadik negyedben is magabiztosan tartotta előnyét a cívisváros csapata, az utolsó felvonásban azonban tízen belülre kerültek Bindics Gábor tanítványai (32. perc: 63-70). Ekkor felcsillant a remény, de a támadást visszaverte a Debrecen, amely végül 87-80-as győzelmet aratott.
 
A mérkőzés legjobbja egyértelműen a debreceni Orvos Ádám volt, aki tripla-duplával járult hozzá csapata győzelméhez: 28 pontot dobott, 10 lepattanót szerzett, valamint kiharcolt 12 faultot – 42-es VAL-mutatója önmagáért beszél.
 
 
Bindics Gábor, a Kecskeméti KA/A vezetőedzője: – Huszonhét pontot kaptunk az első negyedben, ami nem vall ránk. Ehhez kellett a Debrecen kitűnő, lendületes játéka és az, hogy képtelenek voltunk felvenni a ritmust. Az első félidőben összeszedett hátrányt végül nem tudtuk ledolgozni. A következő meccsünk sem lesz sétagalopp, bízom a srácokban, remélem, hogy kikecmergünk a gödörből, és egy élvezetes meccsel fogjuk befejezni az országos döntőt. Gratulálok a debreceni csapatnak!
 
Kovács Balázs, a Cívis KK Debrecen/A vezetőedzője: – Határtalanul büszkék vagyunk a gyerekekre, óriásit küzdöttek, és végre volt öt-hat kiemelkedő egyéni teljesítmény, aminek a győzelmet köszönhetjük! Gratulálunk mind a két csapatnak, színvonalas, jó mérkőzés volt!

Vármegyei szövetségek