2022/2023 - Cívis KK Debrecen/A – Budapesti Honvéd/A 66-91
19
May
2023
2022/2023 - Cívis KK Debrecen/A – Budapesti Honvéd/A 66-91
2023. május 19.  |  20:00
Ez volt az a mérkőzés a döntő során, amelyen nem volt kérdéses, hogy melyik csapat nyer. A Budapesti Honvéd egyértelműen jobb, mint a Cívis KK Debrecen, amit persze a pályán bizonyítani is kellett – a fővárosiak pedig bizonyították is. Már az első negyedben jelentős előnyre tettek szert (22-34), hogy aztán a nagyszünetig tovább növeljék a különbséget, így húsz perc játék után gyakorlatilag eldőlt minden (28-53). A harmadik negyedben sem változott semmi, a debreceniek becsületére váljék viszont, hogy a záró felvonásra is odatették magukat, ennek köszönhetően ezt a tíz percet megnyerték, de így is 91-66-os vereséget szenvedtek.
 
A mérkőzés legeredményesebb játékosa a debreceni Orvos Ádám lett 26 ponttal, a Honvédból pedig Kurfis Zétény emelkedett ki, aki dupla-duplával zárt, 21 pontot dobott és 16 lepattanót szerzett.
 
 
Kovács Balázs, a Cívis KK Debrecen/A vezetőedzője: – Gratulálok a Honvédnak, nagyon jó csapatuk van, és jól is kosárlabdáztak, de gratulálok a saját játékosaimnak is, akik három negyeden keresztül kiválóan felvették a versenyt az egyik bajnokesélyessel! Büszkék vagyunk a gyerekekre, még van két jó mérkőzésünk a döntőn!
 
Fenyődi Szabolcs, a Budapesti Honvéd/A vezetőedzője: – Gratulálok a csapatnak, szép játékkal harcoltuk ki a győzelmet! Külön öröm, hogy minden játékosom szerzett pontot ezen a mérkőzésen. Nagyot pihenünk, és várjuk a torna további alakulását.

Vármegyei szövetségek