2022/2023 - NKA Pécs/A – Zsíros Akadémia Kőbánya/A 88-85 h.u.
19
May
2023
2022/2023 - NKA Pécs/A – Zsíros Akadémia Kőbánya/A 88-85 h.u.
2023. május 19.  |  22:00
Némi meglepetésre óriási csatát hozott ez a mérkőzés. A csoportkör korábbi meccsei alapján egyértelműen az NKA Pécs csapata volt az esélyes, ám a házigazdák nem igazán tudtak jelentős előny kiharcolni az első két negyedben: a nagyszünetben „csak” 7 ponttal, 46-39-re vezettek. A Zsíros Akadémia Kőbánya játékosai nagyon szívósan küzdöttek, mindent megtettek a sikerért, aminek meg is lett az eredménye, hiszen szép lassan ledolgozták hátrányukat, és a 38. percben utolérték ellenfelüket (70-70). A rendes játékidő végén még a győzelemre is volt esélyük, Nagy Ágoston azonban büntetőt hibázott, így 74-74 után jöhetett a ráadás. A hosszabbításban végül Zöldi Zétény duplája döntött az NKA Pécs javára, a végeredmény így 88-85 lett – ezzel a pécsiek veretlenül lettek csoportelsők.
 
A mérkőzés legeredményesebb játékosa a Zsíros Akadémia tehetsége, Nagy Ágoston lett, aki dupla-duplázott, 32 pontot dobott és 16 lepattanót szerzett, 44-es VAL-mutatóval zárt.
 
 
Moosz Milán, az NKA Pécs/A vezetőedzője: – Kaptunk kritikát, miszerint megpróbáltunk direkt kikapni, hogy a Honvéd csapata a körbeverés miatt kiessen. Aki érti a kosárlabdát, és látta ezt a meccset, az tudja, hogy erről szó sem volt. Tény, hogy abban a helyzetben voltunk, hogy megpróbálhattuk jobban elosztani a játékperceket, azonban mindvégig győzni akartunk! Hatalmas öröm számomra, hogy a kritikus helyzetekben helyén volt a szívünk és az eszünk.
 
Boronyai Zoltán, a Zsíros Akadémia Kőbánya/A vezetőedzője: – A kosárlabda rengeteg apró döntésből áll össze, amik látszólag nem olyan fontosak, de az ilyen meccseken nyerik el az igazi jelentőségüket. A srácok igazi csapatként küzdöttek, hajtottak, óriási büszkeséggel tölt el, hogy velük dolgozhatok. A vereség fájó, de emelt fővel jöhettünk le a pályáról.

Vármegyei szövetségek