2022/2023 - MAFC/A – MEAFC - Jezsuita/A 61-53
19
May
2023
2022/2023 - MAFC/A – MEAFC - Jezsuita/A 61-53
2023. május 19.  |  18:00
Nagyon rosszul kezdte utolsó csoportmeccsét a MEAFC-Jezsuita/A csapata, ugyanis a 6. percben már 11-1-es hátrányban volt a MAFC-cal szemben. A második negyedben 19 pont is volt a két együttes között (29-10), és ezzel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés. A fővárosiak a folytatásban ügyesen őrizték előnyüket, és miután 61-53-ra nyertek, a kvartett élén végeztek, míg a miskolciak a második helyről várhatják a folytatást. A MAFC-nál ketten is megközelítették a húsz pontot: Pichovszky Bertalan és Németh Donát is 17-et szórt, a MEAFC legjobbja pedig egyértelműen Szojka Milán volt 21 ponttal.
 
 
Vittay-Hajnik Ambrus, a MAFC/A vezetőedzője: – MAFC, MAFC, MAFC! Szeretnék gratulálni a Miskolcnak a továbbjutáshoz és az egész évükhöz, szemmel láthatóan sokat dolgoznak. Nagyon szeretem a csapatomat, rettenetesen büszke vagyok rá, és hálás vagyok az újabb klasszikus MAFC-os katartikus élményért! A stábomnak is szeretnék köszönetet mondani, nyolcan kísérjük a csapatot, és ahhoz, ami ma itt történt, mindenki kellett, és mindenki hozzá is tudott tenni valami pótolhatatlant. Minden döntőn elérkezik egy nagy pillanat, ami megtörhet, vagy még inkább összekovácsolhat egy csapatot. Nekünk tegnap este jött el ez, és most eufórikus állapotban mondom: mi azt választottuk, hogy még jobban összekovácsolódunk! Úgy érzem, most érkeztünk meg teljesen a tornára. Épp időben!
 
Gulyás László, a MEAFC - Jezsuita/A vezetőedzője: – Hatalmas siker az nekünk, hogy a négy közé kerültünk! Ugyan kikaptunk az utolsó csoportmeccsen, de tudtuk, hogy nem lehet hullámvölgy nélkül öt mérkőzést lejátszani. Ma sokat hibáztunk, a fejünk már a négy között járt, ám a testünknek még le kellett játszania ezt a meccset. Csak a végére voltak mozzanataink, teljesen megérdemelten nyert a MAFC. Gratulálunk ellenfelünknek, lehet, hogy nem ez volt az idei utolsó találkozásunk!

Vármegyei szövetségek