2022/2023 - Kecskeméti KA/A – KASI/A 81-74
19
May
2023
2022/2023 - Kecskeméti KA/A – KASI/A 81-74
2023. május 19.  |  17:39
A Kecskemét az első győzelmére hajtott a KASI elleni mérkőzésen, ami látszott is, mindent beleadtak Csipak Gergőék. Jól kezdték a meccset, az első negyed végére jelentős előnyre tettek szert (26-18), ám a folytatásban magukra találtak a kaposvári fiatalok, és a nagyszünetben már egált mutatott az eredményjelző (39-39) – kezdődhetett minden elölről. A harmadik felvonás első felében a KASI 49-40-re meglépett, de a Kecskemét egy időkéréssel rendezni tudta a sorokat, és a negyed végére visszakapaszkodott a meccsbe. Az utolsó tíz perc eleje óriási csatát hozott, a negyed felétől azonban már egyértelműen a Kecskemét akarata érvényesült, ami végül 81-74-es győzelmet eredményezett.
 
A kecskeméti fiataloknál ketten is dupla-dupláztak: Hajkó Bálint 15 ponttal és 16 lepattanóval, Németh Zoltán 10 ponttal és 13 lepattanóval zárta a meccset, és közel volt ehhez a teljesítményhez a kaposvári Dénes Loránd is, aki 23 ponttal és 9 lepattanóval fejezte be a mérkőzést.
 
 
Bindics Gábor, a Kecskeméti KA/A vezetőedzője: – A legfontosabb meccsünkön behúztuk a győzelmet! Nagyon boldog a csapat. Kicsit megkésve, de meghatározó játékosaink végre megérkeztek a döntőre!
 
Fodor Dénes, a KASI/A vezetőedzője: – Gratulálok a játékosaimnak, mert bár ismét lassan melegedtünk be, de kőkemény munkával fordítottunk, és a kezünkben volt az, amiért két éve dolgozunk. Azonban ismét egy saját magunk által okozott hiba adta a Kecskemét kezébe a győzelem lehetőségét, amiért ők is keményen megdolgoztak, kihasználták magassági hátrányunkat, gratulálok nekik! Óriási lehetőséget hagytunk elúszni, amelyhez egy felelőtlenül okozott sérülés is nagy mértékben hozzájárult. Győzöl vagy tanulsz, nekünk ebből tanulni kell!

Vármegyei szövetségek