2022/2023 - MAFC/A – Kecskeméti KA/A 57-52
18
May
2023
2022/2023 - MAFC/A – Kecskeméti KA/A 57-52
2023. május 18.  |  13:52
A kecskemétiek jobban kezdték a mérkőzést, 9-2-re is vezettek, azonban a MAFC időkérése után feltámadt, át is vette egy ideig a vezetést, de az első negyed végén 1 ponttal alulmaradt (16-17). A fővárosiak a folytatásban összeszedettebben játszottak, így a nagyszünetre ők mehettek nyugodtabban (33-26). A második félidőre feltüzelten érkeztek a csapatok - mind támadásban, mind védekezésben a maximumot nyújtották. A harmadik negyed végén 44-39-et mutatott az eredményjelző a MAFC javára. Izgalmakkal teli végjátékot láthattunk, az utolsó percekben csak egy-két pont volt a két csapat közötti különbség. A mérkőzés végén a budapestieknek sikerült diadalmaskodniuk 57-52-re.
 
A mérkőzésen dupla-duplát ért el a MAFC játékosa Pichovszky, aki 13 pont mellet 11 lepattanót szerzett. Ugyancsak dupla-duplát ért el a Kecskeméti KA játékosa Németh, aki 12 pontja mellé 11 lepattanót szedett.
 
 
Vittay-Hajnik Ambrus, a MAFC/A vezetőedzője: Elsőnek szeretném ismét megemlíteni Bácsalmási Gábor nevét, őszinte részvéttel gondolunk a családjára az egész klub nevében. Ma ő is itt lett volna, és azt hiszem, itt is volt. Mindig szeretettel és tisztelettel gondolok rá! Továbbá maximális elismerésem és gratuláció jár a Kecskemét csapatának! Az előszezontól kezdve egész évben hasznos meccseket játszunk ellenük. Igazi klasszikus, nyílt sisakos, őszinte első meccs volt, amely nagyszerű kihívás volt az elsőbálozó játékosoknak. Nagyon örülök, hogy a csapatom végig benne volt a pillanatban, hihetetlen energiát mozgósítottak. Fejlődni szeretnénk a hétvége során, úgyhogy előre tekintve kiáltjuk: Hajrá MAFC!
 
Bindics Gábor, a Kecskeméti KA/A vezetőedzője: Úgy gondolom, nagyon jó meccset játszottunk a MAFC-cal. Nagyon sokat léptünk előre, de ennyi eladott labdával ilyen kaliberű csapat ellen nehéz nyerni. Úgy dobáltuk ki a labdát, mintha muszáj lett volna. Emellett játszottunk egy nagyon szoros meccset, amihez egy kis extra játék is hozzásegített. Büszke vagyok a csapatomra, elsősorban azért, amiért a megbeszélt dolgokban előrelépés mutatkozott. Gratulálok a MAFC-nak, megérdemelten nyertek!

Vármegyei szövetségek